Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Θεοδωράκης: Λειτουργώ στο φως κι όχι πίσω από την πλάτη του λαού

«Δεν συνομιλώ ποτέ πίσω από κλειστές πόρτες σε βίλες ή γραφεία. Δεν έχω λειτουργήσει ποτέ πίσω από την πλάτη του λαού. Τέσσερα χρόνια τώρα, ό,τι έχω να πω το λέω δημοσίως και όποιον πολιτικό μου αντίπαλο θέλω να δω, τον βλέπω δημοσίως» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας στα fake news που κυκλοφορούν από διάφορες πλευρές περί συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ανέφερε ότι στόχος του παραμένει να στηρίξει σήμερα, χωρίς αναβολές, ό,τι αλλάζει τα στρεβλά της πολιτικής ζωής. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το Κίνημα Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα: «Η επιλογή μας είναι και παραμένει μία. Ότι μπορούμε να κάνουμε το «Κίνημα Αλλαγής» ένα πραγματικό Κίνημα Αλλαγής και εκεί οι λέξεις πρέπει να αποκτήσουν το περιεχόμενο που τους πρέπει».

Όπως διευκρίνισε, ο ενιαίος φορέας δεν δημιουργείται από την επόμενη μέρα. «Είπαμε ότι το τέλος του δρόμου είναι ο ενιαίος φορέας. Γι’ αυτό ακριβώς, οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες διατηρούνται και θα διατηρούνται μέχρι τις εκλογές. Ο στόχος του ενιαίου φορέα υπάρχει». Συμπλήρωσε, δε, πως είναι λάθος η συζήτηση για το ποιες συνεργασίες θα υπάρξουν. «Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποια πράγματα πρέπει να αλλάξουμε στη χώρα και σε αυτήν την ατζέντα ποιες δυνάμεις προστίθενται» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι, με την καθαρή άποψή του και τις νεωτεριστικές θέσεις του, επηρεάζει θετικά τον λόγο του Κινήματος Αλλαγής και έφερε ως παραδείγματα τις τελικές θέσεις στο Μακεδονικό και στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του Μίλτου Κύρκου και του Σπύρου Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως και τα δύο στελέχη του Ποταμιού «φλερτάρουν» με τη λογική ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν μεγάλο κεντροαριστερό χώρο. Και σ’ αυτήν τη λογική θεωρούν ότι έχουν συνομιλητές και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν τίθεται θέμα και το έχει ξεκαθαρίσει ο καθένας ξεχωριστά για οποιαδήποτε είδους συνεργασία, εκλογική ή μετεκλογική με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Πηγή:ΑΠΕ

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ