Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στον αστερισμό του «μαύρου χρυσού» και του φυσικού αερίου η Πελοπόννησος

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου το 95% κοιτάσματος υδρογονανθράκων δυτικά της Κρήτης. Μεγάλα έσοδα και πολλαπλά οφέλη προσδοκά η περιφερειακή αρχή. Πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών. Συνάντηση Τατούλη με τον στρατηγικό σύμβουλο της Περιφέρειας. 

Ακόμα πιο θετικές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θεωρεί η περιφερειακή αρχή ότι είναι, οι εξελίξεις σε ότι αφορά την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στο οικόπεδο ΑΟΖ με τίτλο «Δυτικά της Κρήτης», το οποίο κατά 95% ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με το Στρατηγικό Σύμβουλο, Νίκο Λυγερό.

Διαβάστε και αυτό: Προσφορά από Total – ExxonMobil και ΕΛΠΕ για τους υδρογονάνθρακες της Πελοποννήσου

Έσοδα και οφέλη

Σημειώνεται ότι, όπως προβλέπεται από το σχετικό πλαίσιο, πέραν του 5% των εσόδων που θα αποδίδονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα επιπλέον 20% θα χρηματοδοτεί δράσεις και έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Ενημέρωση των πολιτών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση Τατούλη – Λυγερού, σημειώνεται οτι «στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών της Πελοποννήσου για τη σημασία αξιοποίησης του κοιτάσματος αυτού και της επίδρασής του στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, θα διοργανωθεί με ευθύνη της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον κ. Λυγερό και αρμόδιους θεσμικούς φορείς ενημερωτική ημερίδα εντός του προσεχούς καλοκαιριού».

Διάβασε και αυτό: Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το «Ελντοράντο» της Πελοποννήσου

Τατούλης: Από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη Μεσόγειο

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκτά ολοένα και πιο σημαίνοντα γεωστρατηγικό ρόλο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στο περιθώριο της συνάντησης προσθέτοντας ότι «με την αξιοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές μας πολιτικές επιλογές για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και καινοτόμων πολιτικών σε ότι αφορά τον τομέα της ενέργειας καθιστούμε την Πελοπόννησο σε κομβικό πυλώνα του Ευρωμεσογειακού ενεργειακού χάρτη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ