Δήμος: Ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαιρέτων στην παραλία της Καλαμάτας (φωτο)

/

Στην κατεδάφιση παραπήγματος στην παραλία της Καλαμάτας προχώρησε σήμερα ο Δήμος. Το παράπηγμα, πλησίον του ΝΟΚ, το χρησιμοποιούσε για τη στέγασή της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας πρόσφατα παραχώρησε στο Σωματείο στεγασμένο χώρο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας, για να χρησιμεύει ως έδρα του και χώρος αποθήκευσης του εξοπλισμού του.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας. διότι δεν προέβαλαν αντίρρηση για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου κτηρίου. Ο Π. Νίκας τόνισε πως «κατασκευάζοντας αυθαίρετα σε τουριστικά ευαίσθητες περιοχές, ουσιαστικά υποθηκεύομε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας». Επεσήμανε δε πως «ένα αυθαίρετο, με βάση την ελληνική νομοθεσία, δεν μπορεί καθόλου εύκολα να κατεδαφιστεί».
Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι «το πρώτο κτήριο που γκρεμίζεται είναι αυτό πίσω μας. Πολύ σύντομα θα γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα και θα γίνουν νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, με τη συνεργασία και του ΝΟΚ και του «Αιόλου», προσθέτοντας πως το μήνυμα πρέπει να είναι: «Όχι αυθαιρεσίες στην παραλιακή ζώνη! Όλα πρέπει να γίνονται σχεδιασμένα και προγραμματισμένα. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να στηριχθεί στο σχεδιασμό και στον προγραμματισμό».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εργασιακή συμβουλευτική από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Water rocket challenge 2018: Εκτόξευση πυραύλων στο εθνικό στάδιο της Καλαμάτας (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα στον δεξιό Καρβέλα – Ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος φαβορί για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου – Στο τραπέζι και άλλα «δυνατά» ονόματα

Το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πύλου – Νέστορος στις εθνικές εκλογές