Νέα Δημοκρατία: Ξεκίνησε το …ονοματολογικό για την περιφέρεια Πελοποννήσου

/

Σε δύσκολη περιφέρεια για τη Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να μετατραπεί η Πελοπόννησος, καθώς με τους χειρισμούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα βγαίνει “τραυματισμένη”. Η αναταραχή στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται ισχυρότερη από τη στιγμή που ήδη έχει ξεκινήσει η σχετική ονοματολογία.

Το “κατεστημένο” της Αρκαδίας 

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί ήδη είναι αυτό του Αρκά βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Βλάση, αλλά και το όνομα του πρώην γαλάζιου υπουργού Yγείας και Αρκά βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζου. Πρόκειται για έναν νυν και έναν πρώην βουλευτή της ΝΔ, οι οποίοι συγκροτούν και συσπειρώνουν δυνάμεις της ΝΔ στην Αρκαδία, οι οποίες διαχρονικά βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τον Π. Τατούλη για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με την Περιφέρεια, αλλά του συγκεκριμένου Νομού. Θα μπορούσαν να είναι υποψηφιότητες που θα “κοντράρουν” τον κ. Τατούλη στην Αρκαδία, αλλά σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζει μόνο η Αρκαδία. 

Οι φήμες για Νίκα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επίσης, έχει φουντώσει η φημολογία που μιλά για ενδιαφέρον του δημάρχου Καλαμάτας για την Περιφέρεια. Η φιλολογία, περί ενδιαφέροντος του Π. Νίκα για την Περιφέρεια, επανέρχεται στην επικαιρότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ως εκ τούτου δεν αποτελεί ένα νέο αφήγημα. Θα είχε αξία στο βαθμό που ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας έδειχνε την παραμικρή διάθεση και ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την Περιφέρεια, το οποίο όμως δεν προκύπτει.

Ο Καμπόσος και ο Μιχαλολιάκος

Στο τραπέζι της ονοματολογίας έχουν τεθεί, αλλά για διαφορετικούς λόγους έχουν “καεί”, το όνομα του δημάρχου Άργους, Δημήτρη Καμπόσου, αλλά και του πρώην βουλευτή της ΝΔ και δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Το όνομα του κ. Καμπόσου θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τη λαϊκή δεξιά στην Πελοπόννησο, ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις μια τέτοια δυνατότητα δεν φαίνεται να υπάρχει. Η περίπτωση του Μανιάτη πολιτικού, Βασίλη Μιχαλολιάκου, έχει ξανασυζητηθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πάντα μοιάζει να είναι μια κουβέντα χωρίς περιεχόμενο. Ποτέ, άλλωστε, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πράγματα της Πελοποννήσου.

Ο ρόλος του Τατούλη

Ο κ. Τατούλης σε αυτό το πλαίσιο μοιάζει ως μια “σταθερά”. Είναι νυν περιφερειάρχης, είναι ο μόνος που έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος και το 2019. Έχει εκλεγεί με τη στήριξη της ΝΔ και δεν έχει υπάρξει επίσημα άρση αυτής της στήριξης, παρότι ακούγονται και λέγονται διάφορα. Από την άλλη όλοι ξέρουν ότι οι αναφορές του Π. Τατούλη στο εσωτερικό της ΝΔ δεν είναι αμελητέες, ενώ στελέχη της παράταξης του είναι και “δυνατά” ονόματα της ΝΔ στην Πελοπόννησο. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαγωνισμός για Θερινό σινεμά στην Καλαμάτα: Στα 400 ευρώ η εκκίνηση του ενοικίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πόσοι και πόσα χρωστούν στο δήμο Καλαμάτας (αναλυτικά στοιχεία για όλα τα χρέη)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.