Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας: Η δολοφονία Λαμπράκη μαύρη στιγμή της συντηρητικής παράταξης

Ανακοίνωση σχετικά με το άρθρο του τοπικού στελέχους της ΝΔ, Π. Κουμάντου, για τη δολοφονία Λαμπράκη εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής:

Σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Διαβάσαμε με έκπληξη τα όσα υποστηρίζει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Πιπίνα Κουμάντου, σχετικά με τη δολοφονία Λαμπράκη και το πως αυτή συντελέστηκε. Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη αποτελεί μία από τις πιο μαύρες στιγμές της συντηρητικής παράταξης, την οποία ίσως η κυρία Κουμάντου επιθυμεί να παραφράσει. Η πράξη αυτή είχε πολιτικά αίτια και ήταν πλήρως ενορχηστρωμένη από το παρακράτος της Δεξιάς που εκείνη την εποχή λειτουργούσε με τακτικές μαφίας. Δεν ήταν ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε οφείλεται σε ένα απλό τροχαίο και σκοπό είχε να τιμωρήσει τον ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη για την μέχρι τότε δράση του.

Συνιστούμε στην κυρία Κουμάντου, λοιπόν, να ανατρέξει εκ νέου στην Ιστορία και στα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου και να είναι πιο προσεκτική την επόμενη φορά που θα αναφερθεί σε εμβληματικά πρόσωπα της Δημοκρατικής Παράταξης, γιατί οι σημερινοί 17χρονοι θα πρέπει να μαθαίνουν την πραγματική Ιστορία της χώρας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ