Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τους ηχητικούς πειραματισμούς στην αρχαία Μεσσήνη

Με τη συμμετοχή 60 καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο ξεκινάει αύριο στην Αρχαία Μεσσήνη το διεθνές μουσικό πρότζεκτ Tuned City. Πρόκειται για ένα σχέδιο ηχητικού πειραματισμού γύρω από τον «ήχο» και την «ακρόαση» της εμβληματικής πόλης.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε τη δράση του το 2008 -έχει ταξιδέψει στο Βερολίνο, το Ταλίν και τις Βρυξέλλες -κι εφέτος έρχεται, μέσω της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του προγράμματος «Μουσική εκτός Στέγης», στην πρωτεύουσα του αρχαίου μεσσηνιακού κράτους.

Κάθε ημέρα των εκδηλώσεων θα είναι εστιασμένη σε ένα κεντρικό θέμα: πολιτικές της ακρόασης, μέσα και υλικότητες, φασματικές ατμόσφαιρες. Όλες οι εγκαταστάσεις αποτελούν νέες αναθέσεις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση του Tuned City και η ανάπτυξη και η παραγωγή τους έχουν γίνει ειδικά για το συγκεκριμένο περιβάλλον των χώρων της αρχαίας Μεσσήνης και του γειτονικού χωριού Μαυρομμάτι.

Το πρότζεκτ συνεπιμελούνται οι Carsten Stabenow και ο Μανώλης Μανουσάκης των Medea Electronique και θα διαρκέσει μέχρι της 3 Ιουνίου. 

Με στοιχεία από ΑΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ