Περιφέρεια: “Μισές” καταγγελίες και υπονοούμενα Μαντά για έργα της Μεσσηνίας

/

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του κ. Μαντά για έργα της Μεσσηνίας. Σε αυτή περιγράφεται ένα σύνολο ανθρώπων (από αιρετούς μέχρι “φίλους”) να …κανονίζουν δημόσια έργα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντάς καταγγέλλει ότι μεταξύ των έργων που εγκρίθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 23ης Μαΐου ήταν και έργα όπως “η εκκλησία στο χωριό μιας συμβούλου, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό ενός άλλου συμβούλου, η πλατεία στο χωριό ενός πολιτικού φίλου μιας συμβούλου, η πλατεία στο χωριό ενός προέδρου που πέρσι το καλοκαίρι σύσσωμη η ηγεσία της περιφέρειας συμμετείχε στο γλέντι για να ολοκληρωθεί η «συμφωνία», το γεφυρίδιο στο χωριό ενός άλλου «φίλου», το αρδευτικό δίκτυο στο χωριό που είχε μεσολαβήσει πρώην περιφερειακός σύμβουλος και άλλα πολλά”.

“Θολές” καταγγελίες

Στην καταγγελία του ο κ. Μαντάς αποφεύγει να δώσει …ονοματεπώνυμο στο κάθε έργο, στον κάθε εμπλεκόμενο. Αποφεύγει να αναφερθεί στα έργα που υπονοεί ότι γίνονται με “εκ των προτέρων συμφωνία”. Αποφεύγει να πει ποιες περιοχές, ποιες τοπικές κοινωνίες αφορούν. Και βέβαια, ο κ. Μαντάς αποφεύγει να πει και τα ονόματα των φυσικών πρωταγωνιστών, των αιρετών, που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την ουσία σημασία έχει και ο πολιτικός χρόνος κατά τον οποίο ο κ. Μαντάς καταγγέλλει “σκιές” στα έργα της Μεσσηνίας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η σχετική ανακοίνωση του κ. Μαντά έγινε στις 30 Μαΐου, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση, είχε γίνει στις 23 Μαΐου. Μια απάντηση, για το χρόνο της ανακοίνωσης, μπορεί να είναι ότι στις 28 Μαΐου ανακοινώθηκε ο ορισμός της Αντωνίας Μπούζα σε αντιπεριφερειάρχη, στην ίδια θέση που κατείχε μέχρι πριν από λίγους μήνες ο κ. Μαντάς.

Διαβάστε και αυτό: Η …αποκάλυψη του Περικλή Μαντά 

Τα έργα 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα, τα οποία εγκρίθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου είναι (επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας):

Έργα συντήρησης και βελτίωσης των δρόμων Γαργαλιάνοι – Βάλτα, τμήμα όρια Νομού Ηλείας – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Χώρα, Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Γιάλοβα – Ρωμανού, όρια Νομού Λακωνίας – Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό, Καλαμάτα – Καραδαμύλη – Άγιος Νίκων, Ριζόμυλος – Πεταλίδι – Κορώνη, Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη, Αβραμίου – Μεσσήνη – Αριστομένη, Θουρία – Αριστομένη – Χώρα και το έργο της ολοκλήρωσης του δρόμου Βρομόβρυσης – Άνω Βρομόβρυσης.

Εντάχθηκαν επίσης έργα αποκατάστασης ζημιών από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2016 και συγκεκριμένα τα έργα βελτίωσης – συντήρησης του αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου, αποκατάστασης κατολισθήσεων στα τμήματα Λάμπαινα – Βαλύρα, Ανδρούσα – Καλογερόραχη – Λάμπαινα – Τρίκορφο και συμβολής της επαρχιακής οδού Αρσινόης – Αρκαδικής Πύλης, Ζευγολατιό –Μελιγαλάς. Εντάχθηκαν ακόμη τα έργα των δρόμων Βέργας – Άνω Βέργας, Χατζή – Κρεμμύδια, Πλατάνια – Νέδα, της δημοτικής οδοποιίας των Φιλιατρών, της Χώρας και η επισκευή του αρδευτικού δικτύου Τ.Κ. Βρυσών.

 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η …αποκάλυψη του Περικλή Μαντά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντιπαραθέσεις στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: “Σύννεφα” στις σχέσεις Κυριακοπούλου – Τζαβάρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ