Αρνητική απάντηση στη μετακόμιση: “Κολλημένη” στο γραφείο της η αντιπεριφερειάρχης

/

Δεν αποχωρώ”, λέει η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, απαντώντας σε έγγραφο με το οποίο τις προηγούμενες μέρες της γνωστοποιήθηκε η αναγκαιότητα μετακόμισης του γραφείου της, προσθέτοντας ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα της με τον κ. Τατούλη. 

Απάντηση σε έγγραφο, με το οποίο πρόσφατα της γνωστοποιήθηκε ότι θα αλλάξει ο χώρος που στεγάζεται το γραφείο της έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κα Αλειφέρη απέστειλε έγγραφο στον διευθυντή Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Δημήτρης Μουντζούρη, στον οποίο αναφέρει ότι δεν συναινεί στη μετακόμιση του γραφείου της.

Ο χώρος του 4ου ορόφου του Διοικητηρίου , που επί νομαρχιών στεγάζονταν το γραφείο του νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκου, και εν συνεχεία, επί αιρετών περιφερειών, στεγάζονται οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας δεν είναι …καλότυχα. Τόσο ο πρώτος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Χρήστος Μαλαπάνης, όσο και ο Παναγιώτης Αλευράς έχουν αποχωρήσει με επεισοδιακό τρόπο. Μετά τα όσα συμβαίνουν και με την κα Αλειφέρη τον συγκεκριμένο χώρο ορισμένοι τον αποκαλούν “στοιχειωμένο”…

Κλιμάκωση του πολέμου

Υπενθυμίζεται ότι το πιο πάνω επεισόδιο αποτελεί ένα από τα πολλά που έχουν εξελιχθεί αμέσως μετά την καταγγελία της κας αντιπεριφερειάρχη για τον περιβόητο κοριό.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει ζητήσει σε όλους τους τόνους από την κα Αλειφέρη να παραιτηθεί, καθώς είναι σαφές ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με τον κ. Τατούλη έχουν συνταχθεί και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του με αποτέλεσμα η Αντιπεριφερειάρχης να αποτελεί “ξένο σώμα” στη “Νέα Πελοπόννησο”. Την ίδια περίοδο ο κ. Τατούλης έχει αφαιρέσει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες που είχε εκχωρήσει στην κα Αλειφέρη με αποτέλεσμα η θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να μοιάζει διακοσμητική. Παράλληλα, ο κ. Τατούλης πριν από λίγες μέρες όρισε, στη θέση του κ. Μαντά, ως θεματική αντιπεριφερειάρχη, την Αντωνία Μπούζα, ενώ σχεδιάζει την αξιοποίηση και του Απόστολου Γκούνη, τον οποίο πρόσφατα αναβάθμισε, σε ζητήματα της Μεσσηνίας.

Από την άλλη πλευρά η κα Αλειφέρη έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση της. Το εντυπωσιακό είναι ότι η κα Αλειφέρη, αγνοώντας ότι η υπόθεση του κοριού ανέδειξε το πολιτικό χάσμα που την χωρίζει από τον κ. Τατούλη, έχει δεχθεί να υπηρετήσει μια θέση, η οποία μοιάζει σε όλα τα επίπεδα με καρικατούρα.

Ωστόσο, πίσω από το πείσμα της κας Αλειφέρη να παραμένει στη θέση της, ενώ της έχει ζητηθεί η παραίτησή της, αρκετοί βλέπουν τις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες της.  Έτσι, σε πρώτη φάση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της κας Αλειφέρη στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο θα τεθεί τις επόμενες ώρες και μέρες και “ακουμπάει” και την ιδιαίτερη πατρίδα της, το δήμο Οιχαλίας.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Από το χώμα της Καλαμάτας στο “χαλί” του Λονδίνου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Kαταγγελίες από εργαζόμενους και ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Πλοία “φυλακές” στο λιμάνι τις Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα