Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καλαμάτα: Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης συζητούν 100 ερευνητές από 9 χώρες

Στην Καλαμάτα, επιστήμονες από όλο τον κόσμο συζητούν και προετοιμάζουν το μέλλον, σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς φιλοξενείται για πρώτη φορά στην πόλη συνέδριο της διεθνούς σειράς με την επωνυμία LION (Learning and Intelligent OptimizatioN). Πρόκειται για το 12ο και θα διαρκέσει από σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 έως και την Παρασκευή 15 Ιουνίου. 

Στο συνέδριο LION 12 θα μετάσχουν περίπου 100 ερευνητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη και τη Γερμανία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εργασίες σχετικές με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε ευρετικούς και μετα-ευρετικούς αλγορίθμους (heuristics, meta-heuristics) και μεθόδους βελτιστοποίησης, καθώς και την εφαρμογή τους σε πρακτικά προβλήματα.

Στόχος των οργανωτών είναι και οι επόμενες ετήσιες συνεδρίες να πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα. Ήδη έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τον Ιούνιο του επόμενου έτους, δύο συνέδρια αναλόγου περιεχομένου.

Το συνέδριο LION 12, στο οποίο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου ο Νίκος Μπασακίδης, υπεύθυνος για το συγκεκριμένο αντικείμενο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, συνδιοργανώνεται στην Καλαμάτα από τα ερευνητικά Εργαστήρια δύο Ελλήνων Καθηγητών της αλλοδαπής, του Πάνου Μ. Παρδαλού (Φλόριντα, ΗΠΑ) και του Ηλία Σ. Κοτσιρέα (Γουότερλου, Καναδάς). Επίσης, αναγνωρίζεται η σημαντική συνδρομή του ερευνητικού εργαστηρίου που διευθύνεται από τον Καθηγητή Roberto Battiti (Τρέντο, Ιταλία).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ