Τατούλης για Αλειφέρη: “Επικίνδυνη η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας”

/

Την παραίτηση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας ζητά ο Πέτρος Τατούλης χαρακτηρίζοντας την, με αφορμή το ζήτημα της ρύπανσης των πυρηνελαιουργείων και τις πρόσφατες δηλώσεις της κας Αλειφέρη, “διακοσμητική” και “επικίνδυνη”.

Σφοδρή επίθεση εναντίον της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας εξαπολύει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με σημερινή του ανακοίνωση για το θέμα των μετρήσεων της ρύπανσης των πυρηνελειουργείων της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, η περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, σύμφωνα με το οποίο οι μετρήσεις που έγιναν στα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας δεν κατέγραψαν υπέρβαση πολυαρωματικών υδρογονανθράκων, που θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία όταν ξεπερνούν τα όρια.

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας:

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Στη σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώνεται: “Σε συνέχεια των δημόσιων αναφορών της κας Αλειφέρη και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως αναφέρονται στο επίσημο έγγραφό τους προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, κατ’ αρχήν δεν διαπιστώνεται η παρουσία πιθανών επικίνδυνων πολυαρωματικών υδρογονανθράκων. Σε ότι αφορά την αύξηση των δεικτών των σωματιδιακών εκπομπών (σκόνη) έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη κατά το νόμο διοικητική διαδικασία συμμόρφωσης των πυρηνελαιουργείων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης εξαρχής προσέγγισαν το ζήτημα αυτό με υπευθυνότητα, ούτως ώστε να θωρακιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, αρχικά με το Δημόκριτο και στη συνέχεια με εξειδικευμένη εταιρεία, για πρώτη φορά επέβαλλε να γίνουν μετρήσεις στις καμινάδες των πυρηνελαιουργείων, ούτως ώστε να υπάρξουν σαφή και πιστοποιημένα στοιχεία.

Η παραίτηση πλέον της κας Αλειφέρη είναι απαραίτητη, καθώς όχι μόνο είναι διακοσμητική η θέση της χωρίς την άσκηση αρμοδιοτήτων, αλλά η συμπεριφορά της κρίνεται επικίνδυνη, εφόσον με ανεύθυνες δημόσιες ανακοινώσεις, τις οποίες ουδέποτε στοιχειοθέτησε, προσπάθησε να δημιουργήσει πανικό και προβλήματα τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνική συνοχή της Μεσσηνίας”.

Η δήλωση Αλειφέρη

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση και η δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν τη ρύπανση των πυρηνελαιουργείων έρχεται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις της κα Αλειφέρη, η οποία μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Best” έκανε λόγο για “τραγικά” και “δραματικά” αποτελέσματα των μετρήσεων προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους κατοίκους της Μεσσηνίας. 

Η δήλωση της κας Αλειφέρη:

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπελογιάννης …καλεί Νικολάκου!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

35 προσλήψεις στο δήμο Καλαμάτας για την κατασκήνωση – Οι ειδικότητες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα