Πολιτική της “κλειδαρότρυπας” στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Σε μείζον θέμα για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αναγάγει η αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, την αλλαγή μιας κλειδαριάς! Την ίδια στιγμή παραμένει σιωπηλή σε σημαντικά ζητήματα όπως στη διαχείριση των απορριμμάτων, στα πυρηνελαιουργεία και στις καταγγελίες για τη λειτουργία της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Επίσημη ανακοίνωση με θέμα την αλλαγή μιας κλειδαριάς σε πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων “Παναγιώτης Φωτέας” εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Η κα αντιπεριφερειάρχης αφιερώνει ένα ολόκληρο κείμενο στο …σοβαρότατο θέμα μιας κλειδαριάς σε μια στιγμή, ωστόσο, που δεν μας έχει συνηθίσει για την παρεμβατικότητά της. Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που η κα Αλειφέρη προχωρά στην έκδοση ανακοίνωσης και προαναγγέλλει και συνέντευξη για το θέμα της κλειδαρότρυπας, δεν πράττει το ίδιο, για παράδειγμα, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Το συγκεκριμένο θέμα άνοιξε και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ακολούθησε και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η κα Αλειφέρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν τοποθετήθηκε, ενώ στην υπογραφή της σύμβασης δεν παρευρέθηκε. Έτσι, το ερώτημα παραμένει ως προς τη θέση της κας Αλειφέρη για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ωστόσο, το ζήτημα των απορριμμάτων δεν είναι το μοναδικό, για το οποίο η κα Αλειφέρη αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Το ζήτημα των πυρηνελαιουργείων αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα. Η κα Αλειφέρη απέφυγε να απευθυνθεί στο θεσμικό όργανο (Περιφερειακό Συμβούλιο), το οποίο υπηρετεί, καθώς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δεν ενημέρωσε το Σώμα για τη δημόσια παραδοχή της ότι οι μετρήσεις στα πυρηνελαιουργεία ξεπερνούν τα όρια. Παρότι το θέμα συζητήθηκε επί μακρόν η κα Αλειφέρη δεν τοποθετήθηκε.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κα Αλειφέρη βρίσκει τόσες λέξεις για να μιλήσει για μια κλειδαριά και δεν βρίσκει ούτε μια για να απαντήσει στα όσα της καταλόγισε δημόσια η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Αντωνία Μπούζα. Παρότι η κα Αλειφέρη επικαλείται το όνομα της κας Μπούζα στην ανακοίνωσή της δεν απαντά στα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας της Μεσσηνίας, τα οποία έθεσε η νέα αντιπεριφερειάρχης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Αλειφέρη για την …κλειδαριά:

“Με αφορμή την χθεσινή μη νόμιμη ενέργεια για εντολή αλλαγής κλειδιών στην αίθουσα συσκέψεων «Παναγιώτης Φωτέας» από την κυρία Αντωνία Μπούζα αλλά και τις αναληθείς εν συνεχεία δημόσιες δηλώσεις της επί του συγκεκριμένου θέματος, ενημερώνω άμεσα τους πάντες ότι κλειδιά της αίθουσας συσκέψεων «Παναγιώτης Φωτέας» διέθεταν τρείς υπάλληλοι καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και εχθές που έλαβε χώρα το συμβάν και ποτέ μα ποτέ στο παρελθόν δεν προέκυψε το παραμικρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της προαναφερόμενης αίθουσας συσκέψεων, ούτε βεβαίως υπήρξε πρόβλημα λειτουργίας και τους τελευταίους τρείς μήνες.

Προφανώς το «πρόβλημα» που προσπάθησε να εμφανίσει η κυρία Μπούζα με την αίθουσα συσκέψεων «Παναγιώτης Φωτέας», είναι τεχνητό και συμπίπτει ως φαίνεται με την ανάθεση σε αυτήν κάποιων αρμοδιοτήτων της Π.Ε. Μεσσηνίας, οι οποίες πιστεύει ότι ικανοποίησαν τον διακαή της πόθο να ορισθεί Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας καθώς και άλλη σκοπιμότητα η οποία και θα αποκαλυφθεί.

Για όλους δε τους υπόλοιπους ισχυρισμούς, που απευθύνονται προσωπικά σ’ εμένα στις χθεσινές δημόσιες δηλώσεις της σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων μου και στο παρελθόν και τώρα, θα τοποθετηθώ άμεσα δημόσια σε συνέντευξη την προσεχή Πέμπτη”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εντυπωσιακό video: Η απογευματινή καταιγίδα που έπληξε την Καλαμάτα σε 12 δευτερόλεπτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη “γαλάζια νύχτα” της Παρασκευής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη