Τατούλης: Τροχοπέδη στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες

Ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις που εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Για τον κεντρικό στόχο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης που πρέπει να έχει ως σκοπό η ΕΝΠΕ μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης κατά τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ την Τρίτη 19/6/2018 με θέμα τις απόψεις και τις προτάσεις της επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1».

Ο κ Τατούλης δήλωσε ότι η ΕΝΠΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα και να μην επικεντρωθεί μόνο στο θέμα του εκλογικού Νόμου. Δήλωσε ότι η Περιφερειακή Διακυβέρνηση πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο θέμα και ότι με το νέο Νομοσχέδιο θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα κατάλοιπα των Νομαρχιών και να ενισχυθεί ο ρόλος των Συλλογικών Οργάνων στην Αυτοδιοίκηση.

Η ενίσχυση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας αποτελεί μονόδρομο για τη λύση πολλών προβλημάτων της χώρας. Ο κύριος Τατούλης επεσήμανε για άλλη μια φορά την άποψη του για την κατάργηση του ρόλου των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών καθότι αποτελεί τροχοπέδη στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Οι τελικές προτάσεις τη ΕΝΠΕ τόνισε ο κ. Τατούλης πρέπει να είναι απόλυτα σύμφωνες με τις απαιτήσεις των πολιτών και να μην υπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον”.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ημέρα “άγριου” χειμώνα: Ισχυρή καταιγίδα με έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις έπληξε τη Μεσσηνία (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε …κλίμα Αντώνη Σαμαρά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το Σκοπιανό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δημήτρης Πτωχός: «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδιάζουμε τη λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων»

Τη λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με αφορμή επίσκεψη μαθητών που συμμετείχαν στην 47η εθνική

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ερώτηση Νικολάκου για την πορεία προγραμματικών συμβάσεων άνω των 2.500.000 ευρώ

Ερώτηση, σχετικά με την πορεία προγραμματικών συμβάσεων της περιφέρειας Πελοποννήσου με Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, που αφορούν μελέτες έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, κατέθεσε η

Δείτε επίσης