Καλαμάτα: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη “γαλάζια νύχτα” της Παρασκευής

/

Στο ζήτημα της “γαλάζιας νύχτας”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. “Μεθαύριο Παρασκευή, από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, έχει οργανωθεί από το Δήμο και φορείς μία μεγάλη εκδήλωση στην παραλιακή ζώνη μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια, που είναι η Γαλάζια Νύχτα. Νύχτα της θάλασσας, νύχτα του καλοκαιριού, νύχτα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης! Θα υπάρξουν μουσικά συγκροτήματα, γενική κινητοποίηση των επαγγελματιών και ο καιρός αναμένεται καλός. Η Γαλάζια Νύχτα έχει διαφημιστεί σε ολόκληρη τη νότια Πελοπόννησο”, είπε ο κ. Δήμαρχος και προσέθεσε ότι την ευθύνη του συντονισμού την έχει ο κ. Βεργόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει προηγηθεί με την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία και τους εθελοντές.

Οι εκδηλώσεις

Επίκεντρα της 3ης Γαλάζιας Νύχτας θα είναι 4 σημεία στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας και της περιοχής της, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος:
1. Κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας, με το εξής πρόγραμμα: δραστηριότητες γνωριμίας με τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας (19.00 – 21.00), μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς (21.00 – 22.00) και χοροί από όλες τις Σχολές Χορού (22.00 – 00.30)
2. Έναντι Ιερού Ναού Ανάστασης: μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, χορευτικά, ζωντανή μουσική και happenings
3. Δημοτικό parking οδού Ναυαρίνου: μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, χορευτικά, ζωντανή μουσική και happenings
4. Μικρά Μαντίνεια: μουσική από DJs, χορευτικά από Τοπικούς Συλλόγους.
Στην περιοχή του Ιερού Ναού Αναστάσεως θα υπάρχει σημείο Πρώτων Βοηθειών, ενώ το Δήμο θα συνδράμουν σε θέματα ασφάλειας της εκδήλωσης οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Γαία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτική της “κλειδαρότρυπας” στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τον Οκτώβριο η επιστροφή στην Καλαμάτα ιστορικής σημαίας του 9ου Συντάγματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ρεκόρ διακινηθέντων επιβατών από το εξωτερικό – Θεαματική άνοδος των ιδιωτικών πτήσεων – Αύξηση και στην κίνηση του εσωτερικού [αναλυτικά στοιχεία για το 2022]

Τα στοιχεία που σχετίζονται με την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτα την τουριστική περίοδο του