Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 1.000.000 ευρώ στα νοσοκομεία Καλαμάτας – Κυπαρισσίας

21 Ιουνίου 2018

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας συνολικού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ.

Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που έρχεται να αντικαταστήσει τον από 20ετίας υφιστάμενο πεπαλαιωμένο εξοπλισμό. Ο νέος εξοπλισμός αφορά κυρίως το Τμήμα του Χειρουργείου, την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Τακτικό Οφθαλμολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Ν.Μ.Καλαμάτας και το Τμήμα Υπερήχων της Ν.Μ.Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα υπογράφηκαν συμβάσεις για τα κάτωθι είδη:

1. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2

2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, τμχ 1

3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2

4. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1

5. Τομογράφος οπτικής συνοχής, τμχ 1

6. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1

  1. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2

Επιπλέον χρηματοδοτήσεις

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σήμερα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η νέα διακήρυξη για την προμήθεια επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ και ειδικότερα:

1. Σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης, τμχ 1

2. Βρογχοσκοπικός πύργος πλήρης τμχ 1

3. Μηχανήματα τεχνητού νεφρού, τμχ 20

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.

Ειδικότερα αυτός ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά:

1. Ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α΄, τμχ 1

2. Σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας, τμχ 1

3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 1

4. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης, τμχ 1

  1. Οδοντιατρικό συγκρότημα πλήρες, τμχ 1.

Αίτημα για τα Κέντρα Υγείας

Τέλος, λοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα πρόταση για την προμήθεια απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος σε κάθε κέντρο υγείας, είναι να παραδοθεί εφόσον υπάρχει πραγματική ανάγκη, ένα “πακέτο” βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει ένα ψηφιοποιητή, μία οδοντιατρική έδρα, ένα καρδιογράφο, ένα οξύμετρο και ένα φορητό απινιδωτή.

Μπέζος: σημαντικό βήμα για το Νοσοκομείο

Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε: “Σήμερα έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το Νοσοκομείο μας. Ύστερα από ένα αγώνα δρόμου μαζί με τους συνεργάτες μου τους τελευταίους μήνες καταφέραμε και προχωράμε στην αντικατάσταση του ήδη πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από 20 ετίας, -κυρίως του Χειρουργείου- με νέο σύγχρονο, με όλα τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει κατά την χρήση του στο ιατρικό προσωπικό. Παράλληλα νέοι διαγωνισμοί εξοπλισμού βρίσκονται σε εξέλιξη για το Γ.Ν.Μεσσηνίας και νέες προτάσεις επεξεργάζονται οι συνεργάτες μου στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό και κ.Παύλο Πολάκη, καθώς και τον συμπατριώτη μας κ.Αλέξη Χαρίτση για την αμέριστη στήριξη που μας προσφέρουν καθημερινά”. 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμαρχος Τριφυλίας για Σκοπιανό: “Πουλήσατε πατρίδα για ενδεχόμενο λίγο ΕΝΦΙΑ”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Τα έργα για την αναβάθμιση του Κάστρου της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης