Προσπάθεια να κρατηθεί …ζωντανός ο κοριός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Δυο ολόκληροι μήνες και πλέον χρειάστηκε να μεσολαβήσουν για να απαντήσει η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου σε δηλώσεις του Τατούλη για τον κοριό. Εμφανής προσπάθεια να συντηρηθεί το ζήτημα στην επικαιρότητα. Ολόκληρη η συνέντευξη της Ελ. Αλειφέρη και των δικηγόρων της. 

Ως προσπάθεια, προκειμένου να συντηρηθεί στην επικαιρότητα το ζήτημα των υποκλοπών του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, παρά ως ουσιαστική ενημέρωση εκλαμβάνεται η σημερινή ενημέρωση της κας Αλειφέρη και των νομικών της για το περιβόητο ζήτημα του κοριού.

H κα Αλειφέρη (κέντρο) με τους δικηγόρους κ. Μουργή (αριστερά) και κ. Παναγιωτόπουλο (δεξιά)

Το κεντρικό θέμα που έθεσε σήμερα στη συνέντευξη τύπου η πλευρά της κας Αλειφέρη έχει να κάνει με δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, οι οποίες έγιναν στις αρχές Απριλίου και αφορούσαν την πορεία των ερευνών. Η κα Αλειφέρη …θυμήθηκε μετά από 70 ολόκληρες ημέρες να εκφράσει τις ενστάσεις της για όσα υποστήριξε ο κ. Περιφερειάρχης τότε και έκρινε ότι σήμερα είναι μια καλή μέρα για να μιλήσει.

Ωστόσο, η σημερινή συνέντευξη και όσα ειπώθηκαν σε αυτή αποτελεί μια προφανή προσπάθεια της κας Αλειφέρη να συντηρηθεί το ζήτημα στην επικαιρότητα, καθώς δεν υπήρξε κάτι ουσιαστικό, το οποίο να σχετίζεται με την υπόθεση του κοριού, που ανακοινώθηκε στην συνέντευξη.

Το νομικό κομμάτι

Ο νομικός της κας Αλειφέρη, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι η πλευρά της αντιπεριφερειάρχη δεν γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τον κοριό, ωστόσο, γνωστοποίησε ότι έχει ήδη κατατεθεί αίτημα από την πλευρά τους, προκειμένου οι έρευνες να δείξουν την περίοδο λειτουργίας του ευρήματος και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βρεθούν και οι ένοχοι. Επίσης, τις επόμενες μέρες η κα Αλειφέρη θα καταθέσει αίτημα, προκειμένου όσοι έχουν αναφερθεί δημόσια σε στοιχεία που ενδεχομένως να εμπεριέχονται στο σχετικό πόρισμα να καταθέσουν στις αρχές για τα λεγόμενά τους. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο η κα Αλειφέρη ζητά την κλήση του κ. Τατούλη και ίσως πράξει το ίδιο και για την κα Μπούζα (για σχετική ανάρτηση στο Facebook).

Το πολιτικό μέρος

Η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε και στο πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει με το ζήτημα του κοριού, καθώς αποτέλεσε την αιτία να χαθεί κάθε εμπιστοσύνη μεταξύ αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακής αρχής και στη συνέχεια να ζητηθεί η παραίτησή της. Η κα Αλειφέρη ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη θέση της και μίλησε για πογκρόμ εναντίον της ανακυκλώνοντας παλαιότερες θέσεις της. Η κα Αλειφέρη, τέλος, σχολίασε και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο διοικητήριο (κλειδαριές κλπ), επιχειρώντας να εμφανίσει αυτά τα περιστατικά ως μέρος ψυχολογικού πολέμου που δέχεται.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κας Αλειφέρη και των δικηγόρων της: 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Τα έργα για την αναβάθμιση του Κάστρου της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια: Παρελθόν για εμάς η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη