Καταρρέει το κάστρο της Μεθώνης – Εικόνες ντροπής στο εμβληματικό μνημείο

/

Εικόνες ντροπής σε ένα μνημείο – σύμβολο για τη Μεσσηνία. Τμήμα του Κάστρου γκρεμίζεται και οι αρμόδιοι περιορίζονται στο να τοποθετούν κορδέλες!

Υπό κατάρρευση είναι τμήμα του κάστρου της Μεθώνης, καθώς, όπως προκύπτει από σχετικό φωτογραφικό υλικό, τμήμα του τείχους του έχει ήδη γκρεμιστεί. 

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, τμήματα του συγκεκριμένου σημείου, στην ανατολική πλευρά, έχουν γκρεμιστεί καιρό τώρα, ενώ σημειώνουν ότι αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και σήμερα.

Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχουν περιοριστεί στο να τοποθετήσουν την γνωστή πλαστική κορδέλα, προκειμένου να οριοθετήσουν τον υπό κατάρρευση χώρο.

*Το κάστρο της Μεθώνης -ουσιαστικά, καστροπολιτεία- είναι από τα σημαντικότερα και ωραιότερα του Ελλαδικού χώρου. Χτίστηκε από τους Βενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209. Είναι χτισμένο σε στρατηγική θέση, σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με τεχνητή τάφρο. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας που εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση 93 στρεμμάτων. Επιπλέον ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό στο δρόμο των προσκυνητών για τους Αγίους Τόπους και των εμπορικών πλοίων από τη Δύση στην Ανατολή. Η περίοδος ακμής του κάστρου τοποθετείται στην περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας (13ος-15ος αι.).

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λ. Καπετανέα: Θέλω να περιμένουν όλοι το καλοκαίρι για να δούνε χορό στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα για τα εγκαίνια ιδιωτικού ΙΕΚ η εντυπωσιακή Κατερίνα Στικούδη (φωτογραφίες)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ