Αστρονομικά χρέη Μεσσήνιων στο δημόσιο (οι λίστες των οφειλετών)

Τα ονόματα 9.332 φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων οφειλετών του δημοσίου ή φορέων κοινωνικής ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ αναρτήθηκαν την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Δεκάδες νομικά και φυσικά πρόσωπα από τη Μεσσηνία στη λίστα. Όλα τα ονόματα. 

Πρόκειται για οφειλές η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες ειδοποιήθηκαν με e mail από την ΑΑΔΕ για την τακτοποίηση των οφειλών τους αλλά δεν ανταποκρίθηκαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

Η συγκεκριμένη κίνηση της ΑΑΔΕ εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης. O ιστότοπος της ΑΑΔΕ με τα ονόματα των οφειλετών βρίσκεται στη διεύθυνση: www.aade.gr.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Μεσσηνία 

Όσον αφορά στη Μεσσηνία στις λίστες βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιούνταν κατά το παρελθόν στο Νομό. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο 9 νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις) που έχουν ή είχαν έδρα τη Μεσσηνία έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 130.000.000 ευρώ προς το δημόσιο.

Η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα 

Η λίστα με τα νομικά πρόσωπα 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

22 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομικές επιχειρήσεις από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα 57 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ