Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κίνημα Αλλαγής: Μεγάλες ευθύνες της Κυβέρνησης για τη δακοκτονία

Ερώτηση προς τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας κατέθεσαν 16 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

Στην ερώτηση σημειώνεται: «Η επαναλαμβανόμενη ολιγωρία και ανευθυνότητα της κυβέρνησης και οι καθυστερήσεις των Υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εγκρίνουν τις χρηματοδοτήσεις και τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού προκειμένου να υλοποιηθούν από τις Περιφέρειες τα προγράμματα δακοκτονίας προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για την καταστροφή του ελαιόκαρπου σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, εξαιτίας και των πρόσφατων δυσμενών καιρικών συνθηκών με τις έντονες βροχοπτώσεις, οι κίνδυνοι αυξάνουν αφού δημιουργούνται συνθήκες έντονης προσβολής, με συνέπεια να είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των ελαιοπαραγωγών και των διάφορων φορέων.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  1. Επιτέλους θα ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις, ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων δακοκτονίας και να γίνουν οι απαραίτητοι ψεκασμοί;
  2. Πότε θα είναι διαθέσιμα τα αναγκαία ποσά στις Περιφέρειες;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ