Νέα εποχή με απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση από τις 13 Ιουλίου

/

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης (απλή αναλογική κλπ) στη Βουλή.

Ξεκινάει στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής αυτή την εβδομάδα η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Κλεισθένη 1». Όπως αποφασίστηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου, που θα λειτουργεί η Ολομέλεια, καθώς αμέσως μετά αρχίζουν τα θερινά τμήματα της Βουλής.

Η απλή αναλογική

Το μέτρο που αλλάζει όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτό που σχετίζεται με το εκλογικό σύστημα, καθώς η κυβέρνηση προτείνει οι εκλογές σε δήμους και περιφέρειες να πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019 και αναμένεται να σημάνει μια νέα εποχή στους δήμους και στις περιφέρειες.

Διάβασε και αυτό: Η απλή αναλογική αλλάζει τα πάντα σε δήμους και περιφέρειες

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

World Travel Awards: Με Δύο “Όσκαρ” Τουρισμού βραβεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Δεν θα υπάρξει κύρωση της συμφωνίας χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις