Δημοσκόπηση: Πανίσχυρος στο εσωτερικό της ΝΔ ο Π. Τατούλης

/

Δημοσκόπηση της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Πελοποννήσου αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελευθερία. Προβληματίζει η διεισδυτικότητα Τατούλη στους δεξιούς ψηφοφόρους, παρότι δέχεται ανηλεή πόλεμο.

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Ελευθερία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη μέτρηση, η οποία απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο νυν περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, έρχεται δεύτερος στις προτιμήσεις των “γαλάζιων” ψηφοφόρων, πίσω από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης εμφανίζεται να κερδίζει τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον νυν βουλευτή της ΝΔ στην Αρκαδία, Κώστα Βλάση.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δείχνει ότι, παρότι ο κ. Τατούλης δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και παρότι δέχεται ανηλεή πόλεμο από ομάδα “γαλάζιων” στελεχών, διατηρεί ισχυρότατες αναφορές στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Προβληματισμός στη ΝΔ

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μέτρησης έχουν προκαλέσει προβληματισμό στη Νέα Δημοκρατία, καθώς φαίνεται ότι η υποψηφιότητα Τατούλη κερδίζει ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων της.

Μάλιστα, αν το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης συνδυαστεί με άλλη μέτρηση της ΝΔ, η οποία διενεργήθηκε πριν από ένα μήνα και τα αποτελέσματά της έδειχναν, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, “καθαρή” πρωτιά Τατούλη, τότε ο προβληματισμός στη “γαλάζια” παράταξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Διαβάστε και αυτό: Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η περίπτωση Νίκα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πρώτος στις προτιμήσεις των “γαλάζιων” ψηφοφόρων είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ωστόσο, η υποψηφιότητα Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες, καθώς ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν φαίνεται διατεθειμένος να “παίξει” την υστεροφημία του σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα έχει αντίπαλο έναν υποψήφιο που διατηρεί σημαντικά ποσοστά στο εσωτερικό της ΝΔ, όπως ο Πέτρος Τατούλης.

Άνοιγμα” Τατούλη

Την ίδια στιγμή που ο Π. Τατούλης διατηρεί σημαντικές δυναμεις στο εσωτερικό της ΝΔ, μέλη της παράταξής του, επιχειρούν άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο μια αμιγώς δεξιά υποψηφιότητα τύπου Νίκα.

Στο πλαίσιο αυτό όλα τα στελέχη της παράταξης Τατούλη, τα οποία ανήκουν στην προοδευτική παράταξη, το προηγούμενο διάστημα είχαν σημαντικές επαφές στην Αθήνα με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τη Φώφη Γεννηματά και τον υπεύθυνο τοπικής αυτοδιοίκησης του κόμματος, Γιώργο Καμίνη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χασισοφυτεία 1.000.000 ευρώ εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της αστυνομίας στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιβεβαίωση για Ποντένσε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.