Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μεσσηνία: Δώδεκα πρόσωπα για έξι θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Αγώνας δρόμου για δώδεκα πρόσωπα για τις έξι «ανοιχτές» θέσεις του ψηφοδελτίου. Τι ισχύει για κάθε επίδοξο υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας.

Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Χρήστος Παναγόπουλος, Πιπίνα Κουμάντου, Σωτήρης Φωτέας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Εύη Παπαγεωργίου, Περικλής Μαντάς, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Αναστασόπουλος και Παναγιώτης Νίκας είναι τα 12 πρόσωπα που διεκδικούν τις 6 από τις 7 θέσεις του βουλευτικού ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, με δεδομένο ότι η πρώτη θέση είναι «καπαρωμένη» από των πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά τι ισχύει για κάθε πρόσωπο:

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία θεωρείται βέβαιη υποψηφιότητα. Ο μόνος τρόπος να μείνει εκτός ψηφοδελτίου είναι να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης «εκκαθάριση», εις το όνομα της ανανέωσης, στο εσωτερικό της ΝΔ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σενάριο φαίνεται ότι δεν συγκεντρώνει, πλέον, πολλές πιθανότητες.

Μίλτος Χρυσομάλλης: Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, καθώς στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κατέγραψε σημαντικές δυνάμεις. 

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης: Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει σοβαρές διασυνδέσεις και στο «Μητσοτακικό» και στο «Σαμαρικό» μπλοκ της «γαλάζιας» παράταξης. Αποτελεί υποψηφιότητα που μπορεί να φτάσει στις εκλόγιμες θέσεις και η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο θεωρείται βέβαιη.

Πιπίνα Κουμάντου: Η δικηγόρος από την Καλαμάτα έχει μεγάλες πιθανότητες να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Θεωρείται από τα πρόσωπα που μπορούν να φέρουν «αέρα» ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο.

Σωτήρης Φωτέας: Είναι ο γιος του πρώτου νομάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Φωτέα. Το όνομά του έχει ακουστεί και στο παρελθόν για διάφορες θέσεις, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές, ωστόσο η ιστορία ποτέ δεν επιβεβαίωσε τις φήμες. Το όνομά του έχει έρθει, ξανά, στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες.

Εύη Παπαγεωργίου: Πρόκειται για την πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου της Σπάρτης. Διαθέτει ισχυρές αναφορές στο εσωτερικό της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο και το όνομά της έχει εμπλακεί στα του ψηφοδελτίου της ΝΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δημήτρης Σαμπαζιώτης: Ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ θεωρείται δύσκολο να είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο. Ωστόσο, ο ίδιος μόλις σήμερα παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης, δηλώνοντας ότι θα δώσει μάχη για τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Είναι βέβαιο ότι επιθυμεί διακαώς να είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο.

Χρήστος Παναγόπουλος: Ο πρώην διπλωμάτης εμφανίστηκε τους προηγούμενους μήνες στη Μεσσηνία ως «σίγουρη» υποψηφιότητα. Η συνεχής απουσία του, ωστόσο, από το Νομό δείχνει ότι πρόκειται για μια υποψηφιότητα που έχει «ταβάνι».

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας είναι σαφές ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής. Ωστόσο, ο …συνωστισμός φαίνεται ότι δεν λειτουργεί υπέρ του. Το όνομά του ακούγεται και για το δήμο Καλαμάτας, σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Π. Νίκας.

Περικλής Μαντάς: Το όνομα του πρώην αντιπεριφερειάρχη φαίνεται οτι έχει απομακρυνθεί από τη λίστα του ψηφοδελτίου. Οι κόντρες του με άλλα στελέχη της ΝΔ και οι λάθος πολιτικοί του χειρισμοί έχουν συμβάλει στο να μην είναι υποψήφιος βουλευτής.

Δημήτρης Αναστασόπουλος: Δικηγόρος και ανιψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας, Νίκου Αναστασόπουλου. Το όνομά του έχει ακουστεί για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο, ωστόσο, δύσκολα θα καταφέρει να ενταχθεί σε αυτό στις προσεχείς εκλογές.

Παναγιώτης Νίκας: Το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας ακούγεται για όλες τις αιρετές θέσεις (βουλευτή, περιφερειάρχη, δήμαρχου). Ο ίδιος τηρεί στάση αναμονής, ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν καλά δηλώνουν ότι δύσκολα θα αφήσει το δήμο Καλαμάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ