Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Εμπάργκο» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδηλώσεις που διχάζουν

Κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία τους από τις εκδηλώσεις τιμής του Μακεδονομάχου,Τέλλου Άγρα. Δεν συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να διχάσουν, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση.

Με μια κοινή δήλωσή τους οι 3 βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, Π. Κωνσταντινέας και Π. Κοζομπόλη εξηγούν γιατί δεν παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις (Αγαπήνεια 2018), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στους Γαργαλιάνους, προς τιμήν του Μακεδονομάχου, Τέλλου Άγρα.

Στη δήλωσή τους οι βουλευτές Μεσσηνίας σημειώνουν: «Και οι τρεις μας θέλαμε πολύ να συμμετέχουμε στα «Αγαπήνεια 2018», να τιμήσουμε τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπεταν Τέλλο Άγρα και να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί εμείς τη θεωρούμε εθνικά ωφέλιμη.

Πώς είναι δυνατόν να γίνει όμως κάτι τέτοιο, όταν στο ίδιο το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκ των προτέρων γίνεται λόγος για «εθνική μειοδοσία της 17ης Ιουνίου 2018»;

Είναι μεγάλο το ολίσθημα και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη της δημοτικής αρχής για την προσπάθεια αυτή διχασμού των δημοτών της Τριφυλίας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να κάνουν την ιστορία σχολείο, όχι αρένα μίσους ή φυλακή συνειδήσεων. Κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι στάζουν το δηλητήριο του διχασμού, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια που πολλές φορές τα πλήρωσε πανάκριβα ο τόπος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ