Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΔ: «Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Ένας μετά τον άλλον οι δεξιοί …γαμπροί της περιφέρειας Πελοποννήσου αποσύρουν …διακριτικά το ενδιαφέρον τους για υποψηφιότητα στις εκλογές του 2019. Σε αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία, η οποία εισπράττει απανωτά «όχι». 

Μάταια, ως φαίνεται, ψάχνει η Νέα Δημοκρατία να βρει δεξιό υποψήφιο, ο οποίος θα δεχθεί να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου με αντίπαλο τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.

Η περίπτωση Νίκα

Τελευταίος που είπε «όχι» στη Νέα Δημοκρατία είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει άλλα πολιτικά σχέδια. Ο κ. Νίκας με τη χθεσινή του δήλωση για τις δημοσκοπήσεις, κομψά, κλείνει το κεφάλαιο που λέγεται Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να «παίξει» την υστεροφημία του σε μια εκλογική αναμέτρηση, στην οποία θα έχει να αντιμετωπίσει μια ισχυρή υποψηφιότητα, η οποία διαθέτει σημαντικά ερείσματα στη δεξιά. Ο κ. Νίκας, δε, είναι τόσο έμπειρος που δεν «τσίμπησε» στις δημοσκοπήσεις που τον «δείχνουν» πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ κάτι που, επίσης, φάνηκε από την αντίδρασή του. 

«Δεν τραβάνε» Λυκουρέντζος – Βλάσης

Την ίδια στιγμή η προσπάθεια της ΝΔ να βρει διέξοδο σε υποψηφιότητες στελεχών της από την Αρκαδία, επίσης, πέφτει στο κενό. Όχι γιατί τα συγκεκριμένα στελέχη δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και τον νυν βουλευτή, Κώστα Βλάση. Και οι δύο, σε όσες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει (κρυφές και φανερές, αληθινές και ψεύτικες) έχουν «πατώσει» με αποτέλεσμα η ΝΔ να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Όλοι λένε «όχι»

Ενδεικτικό του αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία, είναι ότι εισπράττει «όχι» και από νέα στελέχη της, τα οποία δεν επιθυμούν να «κάψουν» την προοπτική της πολιτικής καριέρας αναλαμβάνοντας την ευθύνη μιας ήττας στην Περιφέρεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άρνηση επίδοξου βουλευτή Μεσσηνίας, στον οποίο προτάθηκε κάθοδος στις περιφερειακές εκλογές. Η απάντηση στην πρόταση ήταν ένα …χαμόγελο και ένα ευγενικό «όχι» στην …παγίδα των περιφερειακών εκλογών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ