O Σωκράτης συστήνει τον Καμπετσή: Ταλέντο με έφεση στο γκολ!

Αργύρης Καμπετσής είναι από τους εκλεκτούς του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Ο νεαρός επιθετικός αναμένεται να αποκτηθεί από το «τριφύλλι» προκειμένου να δώσει λύσης στην γραμμή κρούσης στην οποία οι επιλογές του Γιώργου Δώνη είναι πολύ περιορισμένες.

Ο 19χρονος επιθετικός ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και από το καλοκαίρι του 2017 ανήκει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στην οποία συνάντησε έναν παίκτη που κατάφερε με την άκρως επιτυχημένη παρουσία του στους Βεστφαλούς να κάνει γνωστή την χώρα μας όχι μόνο στον σύλλογο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο λόγος, φυσικά, για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που μπορεί εδώ και λίγες εβδομάδες να έχει μετακομίσει στην Άρσεναλ, ωστόσο, είναι ο πλέον κατάλληλος για να σκιαγραφήσει το προφίλ του Αργύρη Καμπετσή τον οποίο και γνωρίζει προσωπικά από την κοινή τους παρουσία στο γερμανικό κλαμπ.

Με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τα τόσα χρόνια της παρουσίας του στο υψηλότερο επίπεδο στα γήπεδα της Ευρώπης, ανέλυσε στο SDNA τα χαρακτηριστικά του Καμπετσή, τα στοιχεία που έχει ξεχωρίσει σε αυτόν και τους τομείς πάνω στους οποίους χρειάζεται να δουλέψει, ενώ μίλησε για τις προοπτικές που έχει δίνοντας έμμεσα την δική του συμβουλή στον νεαρό επιθετικό.

«Παίκτης με ταλέντο και μέλλον»

Αρχικά ρωτήσαμε τον αμυντικό της Άρσεναλ για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον Καμπετσή. «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που δεν πήρε τις ανάλογες ευκαιρίες που έπρεπε να πάρει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο και μέλλον. Σίγουρα είναι σημαντικό που έχει παραστάσεις και από την παρουσία με τις μικρές Εθνικές. Πιστεύω ότι είναι ένα παιδί με προοπτική, μία καλή επιλογή για τον Παναθηναϊκό».

«Γρήγορος με αίσθηση του γκολ»

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά που έχει ξεχωρίσει ο έμπειρος αμυντικός στον Αργύρη Καμπετσή στάθηκε στην ικανότητά του στο σκοράρισμα αλλά και στην ταχύτητά του. «Είναι γρήγορος και έχει πολύ καλή αίσθηση του γκολ. Έχει έφεση στο σκοράρισμα. Αυτά θα έλεγα πως ξεχωρίζω σε εκείνον», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Από την άλλη, ανέφερε πως χρειάζεται δουλειά σε διάφορα στοιχεία του παιχνιδιού του προκειμένου να έχει την ανάλογη εξέλιξη. «Είναι λογικό στην ηλικία που βρίσκεται να χρειάζεται βελτίωση σε διάφορους τομείς. Είναι όμως κάτι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Πρέπει να δουλέψει για να εξελιχθεί σωστά. Έτσι θα μπορέσει να δείξει και το ταλέντο που διαθέτει».

Φυσικά ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για τους φίλους του «τριφυλλιού» είναι το κατά πόσον μπορεί ο νεαρός επιθετικός να σηκώσει το «βάρος» της φανέλας. Μπορεί ο σύλλογος να βιώνει μία από τις δυσκολότερες, αν όχι την δυσκολότερη, περίοδο στην ιστορία του, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί ότι οι απαιτήσεις πάντα υπάρχουν. «Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος το κατά πόσον θα μπορέσει να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που θα υπάρξουν». Πάντως, ο Σωκράτης δεν ήταν σε θέση να μας δώσει απάντηση στο αν πιστεύει πως στον Καμπετσή ταιριάζει το ελληνικό πρωτάθλημα λέγοντας απλά ότι «Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το παρακολουθώ πολύ και δεν το ξέρω καλά. Είναι διαφορετικό σε σχέση με το πως ήταν όταν εγώ έφυγα για το εξωτερικό».

«Προσοχή, δουλειά και το μυαλό στο κεφάλι του…»

Μπορεί με τον γερμανικό σύλλογο να μην πήρε όσο χρόνο συμμετοχής ενδεχομένως θα περίμενε, όμως ρωτήσαμε την γνώμη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου σχετικά με το πόσο τον βοήθησε ακόμα και η παρουσία σε ένα κλαμπ όπως η Μπορούσια Ντόρτμουντ. «Το ότι ήρθε στο εξωτερικό σε μικρή ηλικία μόνος του, σε μία χώρα που δεν ήξερε την γλώσσα σίγουρα τον ωρίμασε σε έναν βαθμό. Επιπλέον, ήρθε σε μία ομάδα που στις μικρές ηλικίες δουλεύει πολύ σωστά και αυτό επίσης είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Με προσοχή, δουλειά και εφόσον έχει το μυαλό στο κεφάλι του θα τον βοηθήσει». Κλείνοντας ζητήσαμε να μάθουμε στοιχεία σχετικά με τον χαρακτήρα του για να μας επισημάνει πως «είναι ένα πολύ καλό παιδί».

Πηγή:sdna.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα επίθεση Τραμπ κατά μελών του ΝΑΤΟ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Τζαβάρας: Τα τρία σενάρια για την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ