Αδελφοί Καλλιτσάντση (Ελλάκτωρ): Οι νέοι παίκτες στα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας

/

Νέα δεδομένα για σημαντικά έργα της Μεσσηνίας (Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Τσακώνα – Καλό Νερό, αντιπλημμυρική προστασία Καλαμάτας). Άλλαξε η διοίκηση του ομίλου “Ελλάκτωρ”, ο οποίος δια των θυγατρικών του εμπλέκεται στα έργα του νομού.  Οι αδελφοί Καλλιτσάντση επικράτησαν της οικογένειας Μπόμπολα. 

Υπέρ της πρότασης των Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση για την ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ και της αντικατάστασης τους από εννέα νέα μέλη τάχθηκε η πλειοψηφία των μετόχων κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 78%. Ο έλεγχος της Ελλάκτωρ μετά την απόφαση αυτή περνά στα χέρια των αδελφών Καλλιτσάντση.

Συγκεκριμένα, με 52,9% υπερψηφίστηκε το άρθρο 9 για την πλήρη ανάκληση του Δ.Σ. της “Ελλάκτωρ”, ενώ κατά ψήφισε το 46,8%. Με απόφαση της Γ.Σ., τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Γιώργος Προβόπουλος, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και τη θέση του αντιπρόεδρου ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Νέα δεδομένα

Οι σαρωτικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ δημιουργούν νέα δεδομένα για μια σειρά έργων της Μεσσηνίας. Υπενθυμίζεται οτι η κατασκευαστική εταιρεία “Άκτωρ” είναι θυγατρική της “Ελλάκτωρ” και κύριος μέτοχος της κοινοπραξίας “Μορέας”, η οποία διαχειρίζεται τον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Η κοινοπραξία, επίσης, έχει αναλάβει την εκπόνηση των μελετών των οδικών αξόνων Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Τσακώνα – Καλό Νερό, ενώ πραγματοποιεί και τη μελέτη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας (βορειοδυτική περιοχή). Παράλληλα, κατά καιρούς έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι ο “Μορέας” θα μπορούσε να αναλάβει και την κατασκευή των αξόνων αυτών μέσω της επέκτασης της παραχώρησης σύμβασης του Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Πλέον, μετά τις εξελίξεις στη μητρική εταιρεία (Ελλάκτωρ) μένει να αποδειχθεί αν ο σχεδιασμός του ομίλου θα παραμείνει ως έχει, σε σχέση με τα έργα της Μεσσηνίας, ή αν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική της και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τα έργα του νομού. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στους 83 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα χέρια της αστυνομίας 36χρονος που έκλεβε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μάνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ