Το παράδειγμα του Γ. Λαμπρόπουλου στις φωτιές που έπληξαν τη Μεσσηνία το 2007 και το 2014

/

Πολλά λέγονται και πολλά περισσότερα γράφονται για την αντίδραση της κυβέρνησης και των υπουργών της στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις η κριτική που ασκείται μετατρέπεται σε ανθρωποφαγία, η οποία οδηγεί σε ένα τρομακτικό συλλογικό λιντσάρισμα.

Επειδή, λοιπόν, πολλά λέγονται για τους πολιτικούς και τις πράξεις τους οφείλουμε να υπερασπιστούμε όσους έχουν πράξει αυτά που τους επέβαλε το καθήκον τους. Και όχι, δεν θα αναφερθούμε στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε έναν υπουργό της ΝΔ, ο οποίος τυγχάνει να είναι και Μεσσήνιος. Ο λόγος για τον Γ. Λαμπρόπουλο και τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Μεσσηνία το 2007 και το 2014.

Χαρακτηριστικό και από τα λίγα παραδείγματα ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ήταν από εκείνους που αθόρυβα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση εκείνων των πυρκαγιών. Τι έπραξε τότε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ;

Κινητοποίησε εθελοντές, που έφθασαν σε χωριά της Μεσσηνίας τη νύχτα. Πάνω από 50 τρακτέρ, τα οποία κινητοποιήθηκαν από χωριά όπως το Τρίκορφο, το Κλίμα, το Μαγγανιακό, την Ελληνοκλησιά, την Καλογερόραχη και την Ανδρούσα έδωσαν πραγματική μάχη. Επικεφαλής εκείνης της προσπάθειας, μάλιστα, ήταν ο αείμνηστος αδελφός του Γ. Λαμπρόπουλου, Βασίλης και ο τότε πρόεδρος της κοινότητας Τρικόρφου, Ηλ. Πατσιώτης.

Την ίδια στιγμή και σε χρόνο ρεκόρ ο κ. Λαμπρόπουλος κινητοποίησε εναέριες και επίγειες δυνάμεις από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έδωσαν μάχη με τις φλόγες στα μεγάλα μέτωπα (Ελαιοχώρι και ανατολικά της Καλαμάτας). Μάλιστα, τότε μετά από πίεση του κ. Λαμπρόπουλου στην κατάσβεση συμμετείχε ένα μεγάλο Ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική. Αποτέλεσμα αυτού; Η φωτιά του 2007 δεν έφτασε στην Καλαμάτα και δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματισμός.

Παράλληλα, ο κ. Λαμπρόπουλος βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς έξω από το Διαβολίτσι, όπου μετά από μεγάλη μάχη η φωτιά, τελικά, δεν κατέκαψε οικισμούς και χωριά (Καρνάσι, Μέλπεια, Διαβολίτσι, Δεσύλλα κλπ), ενώ η ίδια δύναμη προστάτευσε χωριά (Μανιάκι, Μηλιώτη, Παπαφλέσσα). Ο ίδιος πολιτικός ήταν εκείνος πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση 17 πυρκαγιών που σημειώθηκαν στην περιοχή του τότε δήμου Μελιγαλά αποτρέποντας μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Επίσης, ο κ. Λαμπρόπουλος στη μεγάλη φωτιά του Αυγούστου του 2014 ήταν εκείνος που κινητοποίησε σε ένα απόγευμα τις εναέριες δυνάμεις με αποτέλεσμα 11 αεροπλάνα να επιχειρήσουν στο μέτωπο που απειλούσε χωριά και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης.

Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του κ. Λαμπρόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως υφυπουργός.

Και γιατί ανασύρονται τώρα; Γιατί κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι πολιτικοί άνδρες δεν είναι το ίδιο, κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολιτικοί που έχουν προσφέρει αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ικανοί και οι ανίκανοι δεν έχουν χρώμα και δεν έχουν ιδεολογία. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σφοδρή επίθεση Νίκα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Έως τις 3/8 οι έγγραφες στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Π. Πικραμμένος: Υπόδειγμα για τις πόλεις όλης της Ελλάδας η Καλαμάτα – Μπαίνουμε σε μια φάση όπου η Χώρα μας έχει στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, εκπρόσωπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της Υπαπαντής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά την