Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Υπ. Οικονομίας: 3.000.000 ευρώ για την εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενισχύεται με 3 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση έργων συντήρησης και οδικής ασφάλειας στην οδό Καλαμάτας – Σπάρτης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για τεχνικά έργα στο τμήμα της Εθνικής οδού από τα όρια της Λακωνίας έως την Καλαμάτα, που έχει μήκος 41 χιλιόμετρα.

Τα έργα αφορούν χωματουργικές εργασίες, κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό, κατασκευή νέων κόμβων και αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων.

Τον περασμένο Απρίλιο είχαν εγκριθεί άλλα 3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του κύριου οδικού δικτύου του Ταϋγέτου στο Δήμο Καλαμάτας, που συνδέει τις τοπικές κοινότητες και είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Χαρίτσης, ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου στον Ταΰγετο συμβάλλει στην ασφάλεια και στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη Μεσσηνία, αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ