Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αναφορές Πολάκη στην προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Καλαμάτας

Ανακοίνωση με τίτλο «ορυμαγδό ψεύδους και υπονόμευσης εσείς…; οργασμό έργου και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας εμείς…!», εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Στην ανακοίνωση παρατίθενται σειρά έργων για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας «εν μέσω Αυγούστου» και γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Απέναντι στον ορυμαγδό της απαξίωσης, της κατασυκοφάντησης και της αήθους παραπλάνησης στα οποία έχει επιδοθεί αυτές τις ημέρες το παλιό και κατεστημένο πολιτικό προσωπικό της αντιπολίτευσης και στα οποία έχει λόγους και συμφέρον να καταφεύγει όσο πλησιάζει η μέρα απαλλαγής από μνημόνια και ασφυκτική επιτήρηση, αλλά και όσο πλησιάζει η ώρα που η Βουλή και η Δικαιοσύνη θα σφίξει τον κλοιό των πολιτικών και ποινικών ευθυνών γύρω του, η καλύτερη απάντηση παραμένει η παράθεση του κυβερνητικού έργου στην Υγεία τα τελευταία 3 χρόνια. Η παράθεση μιας προσπάθειας που καταβάλλεται απρόσκοπτα μέσα σε συνθήκες χρηματοδοτικών περιορισμών, παρεμβολής κάθε είδους εμποδίων από ομάδες συμφερόντων που θίγεται η ασυδοσία τους και τέλος μιας πρωτοφανούς διαστρέβλωσης από ΜΜΕ που χάνουν τα υλικά οφέλη από την στήριξη της ασυδοσίας αυτής».

«Ιδού λοιπόν μια συνοπτική σταχυολόγηση των όσων κάνουμε εμείς τις μέρες αυτές του Αυγούστου, του μήνα δηλαδή που στο φαύλο παρελθόν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παραδοσιακά αφιερωνόταν σε εκκεντρικές συναντήσεις «κορυφής» υπουργών, επιχειρηματιών και μιντιαρχών σε πολυτελείς νησιωτικούς προορισμούς», τονίζει ο κ. Πολάκης ο οποίος στη συνέχεια απαριθμεί τις δράσεις του υπουργείο και στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας:

Μέχρι τις 10 Αυγούστου παραδίδονται 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης. Μέχρι τέλη Αυγούστου παραδίδονται 2 πλήρη HD συστήματα βιντεο-λαπαροσκόπησης. Μέχρι 7 Σεπτεμβρίου θα παραδοθούν ένας τομογράφος οπτικής συνοχής OCT και ένα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο (μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η μετάθεση διευθυντή νευροχειρουργού και η πρόσληψη επικουρικού νευροχειρουργού). Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου θα παραδοθούν 7 σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου led και θα αναλάβουν εργασία 81 άτομα νοσηλευτικού-παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ