Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Απροκάλυπτα πολιτικά παιχνίδια με φόντο τη δικαιοσύνη και την υπόθεση του κοριού

Προσπάθεια να κρατηθεί πολιτικά ζωντανή η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Ανακοίνωσε ποινική δίωξη για την υπόθεση του κοριού, προκειμένου να επιτεθεί στην περιφερειακή αρχή.

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα του κοριού στο γραφείο της εξέδωσε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Η κα Αλειφέρη ενημερώνει ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για αθέμιτη παρακολούθηση και εξαπολύει επίθεση εναντίον της περιφερειακής αρχής.

Η δίωξη

Σχετικά με την ποινική δίωξη η κα Αλειφέρη αναφέρει “ότι μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, η κ Εισαγγελέας Πλημ/κων άσκησε ποινική δίωξη για την κακουργηματική πράξη της αθέμιτης παρακολούθησης, κατ’ αρθ.370Α και παρήγγειλε κύρια ανάκριση, διαβιβάζοντας τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή. Αυτό που απομένει είναι η αποκάλυψη των δραστών”. Ουσιαστικά, αυτό που θα πράξει η δικαιοσύνη το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να αναζητήσει τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση μέσα από τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης. Η έρευνα, δε, θα κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τον εμπλεκόμενο ή τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Η πολιτική σπέκουλα

Η ανακοίνωση της κας Αλειφέρη, ωστόσο, δεν μένει στην ενημέρωση για τη δικαστική εξέλιξη. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας εξαπολύει επίθεση εναντίον της περιφερειακής αρχής καθιστώντας σαφές σε όλους ότι η υπόθεση αυτή χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους, προκειμένου η κα Αλειφέρη να παραμείνει πολιτικά ζωντανή σε μια περίοδο που είναι εντελώς απομονωμένη πολιτικά και θεσμικά. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η κα Αλειφέρη επιχειρεί να παρουσιάσει την περιφερειακή αρχή σαν να μην ήθελε την διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ συμβαίνει το αντίθετο, καθώς ο κ. Περιφερειάρχης έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή την εξιχνίαση της υπόθεσης και την διερεύνηση όλων των πτυχών της. . 

Η κα Αλειφέρη, προσποιούμενη ότι δεν έχει ακούσει τι έχει δηλώσει ο κ. Τατούλης, σημειώνει στο πολιτικό σκέλος της ανακοίνωσής της: “Όπως έχω δηλώσει σέβομαι και θα συνεχίσω να σέβομαι το απόρρητο της διαδικασίας που επιβάλουν οι νόμοι.

Όμως αυτή η εξέλιξη αυτονόητο είναι ότι δεν επιβεβαιώνει τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, που μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί δημόσια προσπαθώντας να αντιστρέψουν την αλήθεια και την πραγματικότητα της δικής μου καταγγελίας.

Εγώ καλώ και πάλι όλους όσους δημόσια τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις εξυβριστικές και δυσφημιστικές για εμένα να ανακαλέσουν, να ανασκευάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους .

Αυτό επιβάλει o στοιχειώδης σεβασμός στη θεσμική θέση που υπηρετούν αλλά και η δημοκρατική λειτουργία, η πολιτική λογική και η ηθική.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, τίθεται, ακόμα και για εκείνους που ήθελαν να τοποθετούνται διαφορετικά, μια ευκρινής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη γνώση και στη παραπλάνηση.

Η δική μου καταγγελία έφερε την αποκάλυψη αυτής της αθλιότητας που ελάμβανε χώρα μέσα στη δομή της Περιφέρειάς μας και αυτό είναι μια πρόκληση για όλους. Δίδει τη δυνατότητα να κάνουν τις επιλογές τους και να τοποθετηθούν. Από την τοποθέτηση καθενός πλέον θα διαφανεί, ποιοι επιλέγουν να ταυτισθούν με τη συγκάλυψη της αθλιότητας, ποιοι με υστεροβουλία – απρόσφορη όμως- πάλι θα σιωπήσουν ……. υπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς. Όμως η στάση του καθενός μας σε ένα τέτοιο θέμα δεν κρίνεται μόνο στον ούτως ή άλλως πρόσκαιρο πολιτικό μας βίο.

Σε αντίθεση με την επίσημη και ανώτατη έκφραση της Περιφέρειας,οι πολίτες στο σύνολό τους έχουν ήδη επιλέξει την καταδίκη της αθλιότητας και το προσλαμβάνω αυτό καθημερινά”.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ