«Σωσίβιο» στην Ελένη Αλειφέρη από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε ο δικηγόρος της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για το θέμα του κοριού. Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα, αλλά μόνο νομικό, υποστηρίζει, δια στόματος του πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, η κα Αλειφέρη.

Και την επικοινωνιακή διαχείριση, εκτός από τη νομική, του ζητήματος των καταγγελιών της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για την υπόθεση της παρακολούθησης του γραφείου της στο Διοικητήριο ανέλαβε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Best» σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, η οποία ήταν άκρως πολιτική.

Υπάρχει νομικό θέμα μόνο

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, όντας ένα πρόσωπο που το διακρίνει η νομική και πολιτική οξυδέρκεια, αντιλαμβανόμενος ότι η υπαρκτή πολιτική αντιπαράθεση για το ζήτημα έχει οδηγήσει την κα Αλειφέρη σε συντριπτική ήττα, επιχείρησε να αποσυνδέσει την υπόθεση από τα πολιτικά της χαρακτηριστικά και να αναδείξει μόνο τη νομική της διάσταση.

Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος «παραβίασε ανοικτές θύρες», καθώς ο ίδιος ομολόγησε ότι δεν υπάρχει κανένας που να έχει αμφισβητήσει τη νομική διάσταση του ζητήματος. «Δεν έχω ακούσει κάποιον να αμφισβητεί» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αποτυπώνοντας την πλήρη αλήθεια. Άλλωστε, ο νομικός της κας Αλειφέρη γνωρίζει καλά ότι ο κ. Τατούλης, αλλά και η εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου, με το που έγινε γνωστό το θέμα των υποκλοπών ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος και να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Όλοι, λοιπόν, συνομολογούν ότι το νομικό ζήτημα είναι ανοιχτό. Το ποιος, το πότε, το γιατί και το πόσο σοβαρή είναι αυτή η υπόθεση είναι τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η δικαστική διερεύνηση.

Πολιτική διάσταση

Ωστόσο, επειδή το νομικό ζήτημα είναι ανοιχτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και πολιτικό ζήτημα, όσο και αν επιμένει η πλευρά της κας Αλειφέρη. Το πολιτικό ζήτημα είναι, όπως και το νομικό, ανοιχτό και έγκειται στο γεγονός ότι η κα Αλειφέρη, όπως η ίδια έχει πει, υποπτεύονταν επί έξι μήνες ότι παρακολουθείται και δεν είπε το παραμικρό στον πολιτικό της προϊστάμενο, στον αρχηγό της παράταξής της, τον κ. Τατούλη. Το πολιτικό ζήτημα έγκειται στο ότι η κα Αλειφέρη εκμυστηρεύτηκε τις …ανησυχίες και τις …σκέψεις της στον τότε αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά και όχι στον κ. Τατούλη. Με τον τρόπο αυτό η κα Αλειφέρη όχι μόνο άφησε πολιτικά εκτεθειμένο τον αρχηγό της παράταξής της, όχι μόνο έδειξε ότι δεν τον εμπιστεύεται, αλλά δημιούργησε εντυπώσεις σε σχέση με τον ένοχο αυτής ιστορίας. Αυτό είναι το μέγιστο πολιτικό ζήτημα, που τώρα η πλευρά της κα Αλειφέρη παριστάνει ότι δεν βλέπει. Αυτό το πολιτικό ζήτημα είχε εντοπίσει από την αρχή ο κ. Τατούλης και γι αυτό έχει ζητήσει την παραίτησή της.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Best»: 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σούπερ Τσιτσιπάς νίκησε Τιμ και παίζει με τον Τζόκοβιτς!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για τον Νίκο Μπελογιάννη και τους καλοθελητές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη