Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τα χρυσόψαρα, ο Περικλής Μαντάς, το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μια επιστολή

Σφοδρή επίθεση του Π. Μαντά στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Ξαφνικά, θυμήθηκε ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει να επιδείξει έργο, ότι έχει εγκαταλείψει τα μεγάλα και τα σημαντικά. Ωστόσο, λίγους μήνες πριν, ο κ. Μαντάς έλεγε άλλα. Τρία αποκαλυπτικά και απολαυστικά βίντεο και μια επιστολή πολιτικής …πίστης στον Τατούλη. 

Για παντελή έλλειψη έργου κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περικλής Μαντάς. Ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Best», επιχείρησε να σβήσει το ίδιο του παρελθόν και όσα ο ίδιος υποστήριζε πριν από μερικούς μήνες, κατηγορώντας την περιφερειακή αρχή και τον Π. Τατούλη για ανικανότητα: 

Ωστόσο, μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο δείχνει ότι όλα αυτά που σήμερα δηλώνει ο κ. Μαντάς είναι εντελώς διαφορετικά, από όσα έλεγε πριν από λίγους μήνες.  Προφανώς, ο κ. Μαντάς θεωρεί ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμούνται όσα ο ίδιος υποστήριζε, όντας στην καρέκλα της εξουσίας. Τα videos που ακολουθούν, ωστόσο, είναι άκρως αποκαλυπτικά και κατατοπιστικά, καθώς καταδεικνύουν την αντιφατικότητα όσων έχει δηλώσει ο πολιτικός κατά το πρόσφατο παρελθόν:  

Video 1: Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Best». Ο κ. Μαντάς (από το 12:30 και μετά) μιλάει για την περιφέρεια Πελοποννήσου και τον σχεδιασμό της να σταθεί δίπλα στον πολίτη. Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Δεκεμβρίου του 2017, μόλις 7 μήνες πριν:

Video 2: Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου. Ο κ. Μαντάς, ως αντιπεριφερειάρχης, εξηγεί στους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το αναπτυξιακό μοντέλο, στο οποίο έχει επενδύσει η περιφέρεια Πελοποννήσου. Το ημερολόγιο έγραφε 27 Φεβρουαρίου του 2018, μόλις 6 μήνες πριν:

Video 3: Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Best». Ο κ. Μαντάς (από το 09:00 και μετά) μιλάει για το «τεράστιο έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου». Το ημερολόγιο έγραφε 2 Νοεμβρίου του 2017, μόλις 9 μήνες πριν, όταν ο κ. Μαντάς ήταν ακόμα αντιπεριφερειάρχης:

Η επιστολή 

Και αν όλα τα πιο πάνω θεωρηθούν δημόσιες εμφανίσεις, στις οποίες ο κ. Μαντάς έπρεπε να πει ψέματα, προκειμένου να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο, όπως υποστηρίζει σήμερα, έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου, ας δούμε τι έλεγε ο κ. Μαντας εμπιστευτικά στον κ. Τατούλη.

Το ημερολόγιο δείχνει 29 Σεπτεμβρίου του 2017 και ο κ. Μαντάς, ως αντιπεριφερειάρχης, στέλνει επιστολή στον κ. Τατούλη. Ο τότε αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων, διαβεβαιώνει τον κ. Τατούλη ότι: «Δεν δίστασα να υψώσω το ανάστημά μου υπερασπιζόμενος το έργο μας» και ότι: «Δεν θα σταματήσω, με όσες δυνάμεις διαθέτω, να υπερασπίζομαι τις θέσεις και το έργο μας στα κομματικά όργανα που συμμετέχω». Άραγε, για ποιο έργο μιλάει ο κ. Μαντάς, το ανύπαρκτο ή το υπαρκτό;

Ενδιαφέρουσα, όμως, είναι και η κατάληξη της επιστολής του κ. Μαντά, καθώς ο πρώην αντιπεριφερειάρχης «ορκίζεται» πολιτική πίστη στον κ. Τατούλη: «Όσον αφορά στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 κι εφόσον οι συνθήκες είναι παρόμοιες με τις τωρινές, δηλαδή ένας συνδυασμός ανεξάρτητος, με τη δυνατότητα διαφορετικής πολιτικής έκφρασης των μελών που θα συμμετέχουν, άλλα όλοι στοιχισμένοι στο πολιτικό σας διακύβευμα, είναι προφανές ότι μπορείτε να με υπολογίζετε και μάλιστα στην πρώτη γραμμή».

Τελικά, οι «όρκοι» του κ. Μαντά, όπως και οι ύμνοι για το έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου, αποδείχθηκαν μόνο λόγια. Ο κ. Μαντάς αναίρεσε την υπογραφή του και μαζί κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, που πρέπει να συνοδεύει έναν αιρετό.   

Η υπογραφή του κ. Μαντά στην επιστολή που έστειλε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 στον κ. Τατούλη:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ