Εξελίξεις για το έργο της αξιοποίησης του Πάμισου – Κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ στη Μεσσήνη

/

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν οι διαδικασίες, που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα έργα στο δήμο Μεσσήνης, της προστασίας και της αξιοποίησης του Πάμισου.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σημείωσε ότι έως τα μέσα του Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη Μεσσήνης κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ, το οποίο θα παρουσιάσει τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας και τις μελέτες περιβαλλοντικής αξιοποίησης των εκβολών και της παρόχθιας ζώνης μέχρι την είσοδο της Μεσσήνης, καθώς και της εκβολής στη Μπούκα.

Το έργο

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

  1. Διευθέτηση του ποταμού Πάμισου από το φράγμα Αρι μέχρι τις εκβολές του στην θάλασσα σε μήκος 9 χλμ. Περίπου.
  2. Διευθέτηση του ρέματος Μπούκας και των συμβαλλόντων ρεμάτων, μήκους 10 χλμ. Περίπου.
  3. Διευθέτηση του ρέματος Άρι μήκους 5 χλμ. Περίπου.
  4. Έλεγχος τόσο της υφιστάμενης λειτουργίας του φράγματος Άρι επί του π. Πάμισου και του ρόλου του στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής όσο και της κατασκευής του φράγματος, βάσει του οποίου και εφόσον απαιτηθεί θα εκπονηθεί μελέτη έργων συντήρησης. Επίσης στα πλαίσια των παρεμβάσεων στο φράγμα θα συνταχθεί εγχειρίδιο συντήρησης και λειτουργίας.
  5. Αντιπλημμυρική προστασία του Αεροδρομίου.
  6. Περιβαλλοντική ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής των εκβολών του Πάμισου ποταμού και της παρόχθιας ζώνης από τις εκβολές μέχρι την περιοχή της γέφυρας Καλαμάτας – Μεσσήνης, δηλαδή σε μήκος 3,5 περίπου χλμ, καθώς και περιοχής της εκβολής του αντιπλημμυρικού αύλακα στο Κουλντούκι Μπούκας Μεσσήνης.
  7. Βελτίωση του υφιστάμενου κυματοθραύστη για την προστασία της εκβολής του π. Πάμισου. Την κατασκευή πεζογέφυρας στον π. Πάμισο που θα συνδέει την δυτική όχθη της Καλαμάτας με την ανατολική όχθη της Μεσσήνης.
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το Φθινόπωρο η παρουσίαση της μελέτης και η διαβούλευση για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΔ: Μάταιη η προσπάθεια διάψευσης για τα sms που έστελνε το Μαξίμου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε