Βοήθα Παναγιά! Όχι άλλο αίμα και δάκρυα στους δρόμους της Μεσσηνίας

Θρήνος στην Καλαμάτα για τον άδικο χαμό του 39χρονου μοτοσυκλετιστή παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Σοκ και δέος προκαλούν τα τροχαία στη Μεσσηνία. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην άσφαλτο. Ανάγκη για ουσιαστικές πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Καλαμάτας ο άδικος χαμός του 39χρονου μοτοσικλετιστή, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα χθες στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το συγκεκριμένο τροχαίο, φέρνει για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα το ζήτημα των τροχαίων στη Μεσσηνία, όπου κάθε χρόνο καταγράφονται δεκάδες θανατηφόρα δυστυχήματα με θύματα ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Πλέον, είναι σαφές ότι η κοινωνία και οι φορείς της Μεσσηνίας πρέπει να ανοίξουν μια ουσιαστική και οργανωμένη κουβέντα για τα τροχαία ατυχήματα και την οδική ασφάλεια, προκειμένου να σταματήσει ο βαρύτατος φόρος αίματος στην άσφαλτο. Συστηματικές παρεμβάσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, νέο σχέδιο αστυνόμευσης κεντρικών οδικών αξόνων και τουριστικών περιοχών είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα, τα οποία πρέπει να αγγίξει ο συγκεκριμένος διάλογος. 

Επιπλέον, είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει μια ουσιαστική καταγραφή των επικίνδυνων σημείων του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας και να ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητά τους.

Όσο οι φορείς της Μεσσηνίας δεν λαμβάνουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις, όσο ασχολούμαστε περιστασιακά με τα τροχαία ατυχήματα, υπό το συναισθηματικό βάρος του κάθε περιστατικού, θα είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε ανατριχιαστικού τίτλους στα ΜΜΕ και να ελπίζουμε μόνο στην Παναγιά.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήλωση Κατρούγκαλου μετά τον επαναπατρισμό των Ελλήνων στρατιωτικών (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέθανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας Παναγιώτης Καρατζέας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ