Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Καλαμάτας για τον θάνατο του Π. Καρατζέα – Αύριο η κηδεία (φωτο)

/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε εκτάκτως σήμερα, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Παναγιώτη Καρατζέας, ο οποίος πέθανε απροσδόκητα χθες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξήρε τις αρετές του Παναγιώτη Καρατζέα, τονίζοντας πως υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από αγάπη για την πόλη και τον τόπο καταγωγής του, τη Μάνη, για την ιατρική και για το συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να εξυπηρετεί. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι ο εκλιπών ήταν εντεταγμένος στο πνεύμα της ομάδας και άνθρωπος της συνεργασίας, γεγονότα που απέφεραν καλά αποτελέσματα στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν επικεφαλής Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ψήφισμα

Με εισήγηση του Δημάρχου, υιοθετήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, συνελθόν εκτάκτως την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, με την είδηση της εκδημίας του Προέδρου του, αειμνήστου Παναγιώτη Καρατζέα, αποφασίζει:

1.Την πραγματοποίηση της κηδείας του με δημοτική δαπάνη.

2.Τη συμμετοχή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην εξόδιο ακολουθία, καθώς και την κατάθεση στεφάνων στη σορό του εκλιπόντος από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο.

3.Τον κυματισμό μεσίστιας της σημαίας του Δήμου στο Δημαρχείο και τα Δημοτικά Κτήρια επί τριήμερο.

4.Την ανάρτηση της φωτογραφίας του εκλιπόντος στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ενός λεπτού σιγή

Ακολούθως, στη μνήμη του τεθνεώτος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η κηδεία

Σημειώνεται πως η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Παναγιώτη Καρατζέα θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 και ώρα 17.00, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής.

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για το θάνατο του Π. Καρατζέα εξέδωσε η παράταξη του κ. Μάκαρη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Μεγάλη απώλεια για την Καλαμάτα αποτελεί η αιφνίδια εκδημία του Παναγιώτη Καρατζέα. Υπήρξε ικανός επιστήμονας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την τοπική κοινωνία. Υπήρξε αυτοδιοικητικός με μεγάλη εμπειρία σε κρίσιμους τομείς της διοίκησης του Δήμου. Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την τρέχουσα δημοτική περίοδο υπήρξε θεματοφύλακας της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου υπηρετώντας το ήπιο κλίμα και τις συναινετικές διαδικασίες. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Στο θάνατο του Π. Καρατζέα αναφέρεται ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την αιφνίδια απώλεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Παναγιώτη Καρατζέα.  Άνθρωπος με ήθος και ακέραιη προσωπικότητα, μέσα από το ιατρικό του λειτούργημα και την ενασχόλησή του με τα κοινά, απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο και τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος».

Ανακοίνωση εξέδωσε, επίσης, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ: «Μας γέμισε θλίψη ο αδόκητος χαμός του Παναγιώτη Καρατζέα, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ένας εξαίρετος επιστήμονας, λαμπρός οικογενειάρχης, υπόδειγμα ήθους και εντιμότητας. Με πολυσχιδή προσφορά στους συνανθρώπους του και στην πόλη. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλους τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τέλος η Πολιτική Προστασία για την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τουρκία: Η κρίση της τουρκικής λίρας επιβαρύνει την καθημερινότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ