Εκτεθειμένοι Νίκας – Μπόμπολας: Ψάχνει οικόπεδο για το υπόλειμμα των απορριμάτων ο δήμος

Στην ενοικίαση συμπληρωματικού χώρου στη χωματερή της Μαραθόλακκας προχωράει ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να μεταφερθεί το υπόλειμμα των απορριμμάτων. Στα …σκουπίδια η υπόσχεση Νίκα – Μπόμπολα για μεταφορά του υπολείμματος εκτός χωματερής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης θα συζητηθεί το ζήτημα της μίσθωσης νέου χώρου στη χωματερή της Μαραθόλακκας, προκειμένου να συνεχιστεί η διαχείριση των απορριμμάτων της Καλαμάτας χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το 17ο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει τίτλο : «Περί αναγκαιότητας μίσθωσης συμπληρωματικής έκτασης πλησίον του χώρου διαχείρισης απορριμμάτων και, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση (31-08-2018) της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, είναι αναγκαία η αναζήτηση «γειτονικής συμπληρωματικής έκτασης, ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση της διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου». Στην εισήγηση σημειώνεται ότι αναγκαιότητα εξεύρεσης χώρου προέρχεται από την έλλειψη τρόπου διαχείρισης του παραγόμενου υπολείμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του, πριν την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία Μπόμπολα, διαβεβαίωνε του δημότες της Καλαμάτας ότι υπάρχει δέσμευση της εταιρείας για μεταφορά του υπολείμματος εκτός χωματερής. Είναι πλέον σαφές ότι η συγκεκριμένη υπόσχεση κατέληξε στα σκουπίδια και ότι δόθηκε, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις και ενστάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ενοικίαση χώρου είναι η δεύτερη κατά σειρά που γίνεται στη χωματερή της Μαραθόλακκας. Η προηγούμενη είχε γίνει στις αρχές του έτους (7 στρέμματα), προκειμένου να μεταφερθούν τα δέματα της προηγούμενης διαχείρισης και να αναλάβει το έργο ο νέος εργολάβος (Μπόμπολας).

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Πρώτο βήμα για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανεξήγητη άρνηση Νίκα στη δημιουργία προνοιακής δομής στο στρατόπεδο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ