Ανακωχή του Αντώνη Σαμαρά με τον Παναγιώτη Νίκα χωρίς χρίσματα και παρακάλια

5 Σεπτεμβρίου 2018

Ολιγόλεπτη συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Νίκα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Χαμηλώνουν τους τόνους και τις …προσδοκίες και οι δύο πλευρές.

Πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ του messiniapress αποτελούν όσα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, κατά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Μεσσηνίας, Αντώνη Σαμαρά, στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εμφανίστηκε στο κεντρικό καφέ της πόλης, προκειμένου να χαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό, ωστόσο όσοι επιχείρησαν να στήσουν επικοινωνιακή φιέστα ,με φόντο τη συγκεκριμένη συνάντηση, …ατύχησαν.

Η συνάντηση στα όρθια

Ο κ. Νίκας έφτασε στο κεντρικό καφέ της Καλαμάτας μόνος του, αρκετή ώρα μετά την έλευση του Αντώνη Σαμαρά και αφού ο πρώην πρωθυπουργός είχε ήδη αρχίσει να απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας προσέγγισε τον πρώην πρωθυπουργό και είχαν μια μάλλον αμήχανη χειραψία. Στη συνέχεια ο κ. Νίκας, προκειμένου να σηματοδοτήσει την προσωπική του …υπέρβαση είχε μια συνομιλία ελάχιστων λεπτών, στα όρθια, με τον κ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν για ζητήματα του δήμου της Καλαμάτας. Ο κ. Σαμαράς άκουσε ευγενικά όσα του είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας και ακολούθως στράφηκε στους φίλους του, με τους οποίους μοιράστηκε το ίδιο τραπέζι. Αμέσως μετά την ολιγόλεπτη συνομιλία, ο κ. Νίκας κάθισε σε διαφορετικό τραπέζι από τον κ. Σαμαρά και αποχώρησε 30 λεπτά μετά.

Επικοινωνιακή φούσκα

Η συνάντηση Σαμαρά – Νίκα είχε γίνει γνωστό από χθες το βράδυ ότι θα χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ωστόσο, όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά και όσα ακολούθησαν δείχνουν ότι η εν λόγω επικοινωνιακή τακτική κατέληξε σε φιάσκο.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά ο δήμαρχος Καλαμάτας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους για άσχετο θέμα του δήμου. Όπως είναι φυσικό, ο κ. Νίκας ερωτήθηκε για τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, αλλά όχι μόνο δεν πανηγύρισε για όσα είχαν συμβεί στην πλατεία της Καλαμάτας, αλλά φρόντισε να αδειάσει όσους επιχείρησαν να δώσουν διαστάσεις που δεν υπήρχαν. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι η συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά ήταν απολύτως φυσιολογική, καθώς, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Μάλιστα, προκειμένου να προλάβει τις αυθαίρετες ερμηνείες, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η εν λόγω συνάντηση δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή και η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός διευκρίνισε σε πολιτικούς του φίλους ότι η συνάντησή του με τον κ. Νίκα δεν είχε χαρακτήρα …χρίσματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όσα σχετικά λέγονται αποτελούν ανοησίες.

Ανακωχή με το βλέμμα στο …κοινό μέλλον

Τι όμως απέδειξαν όσα συνέβησαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας; Πρώτον, ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας θέλει να κλείσει το μέτωπο με τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως να εμφανιστεί ως πολιτικός επαίτης.

Δεύτερον, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι διατεθειμένος να συνάψει μια σιωπηρή ανακωχή με τον κ. Νίκα, χωρίς όμως να στηρίζει ή να ταυτίζεται με τα επόμενα πολιτικά βήματα του δημάρχου Καλαμάτας.

Ουσιαστικά, οι δύο άνδρες σήμερα το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, έκαναν αμοιβαίες υποχωρήσεις, χωρίς όμως να ξεχνούν το παρελθόν. Άλλωστε, οι δύο πολιτικοί γνωρίζουν ότι ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να είναι αναγκαία η πολιτική συνύπαρξή τους και γι αυτό φροντίζουν αυτή να είναι, τουλάχιστον, αξιοπρεπής.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα δεδομένα: Κοντά σε δυνατή υποψηφιότητα για το δήμο Καλαμάτας ο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επικό σχόλιο Κωνσταντινέα για Σαμαρά – Νίκα (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης