Ο «βασιλικός» χαιρετισμός του Αντώνη Σαμαρά στον Παναγιώτη Νίκα

Είδαμε εχθές την «μίνι περιοδεία» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα,με τους αρκετούς παρατρεχάμενους κομματικούς και βεβαίως επίδοξους υποψηφίους βουλευτές.

Και μπορεί οι κομματικοί και οι κομματάρχες να σχεδίαζαν την συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού και να σκηνοθέτησαν και την συνάντησή του με τον Παναγιώτη Νίκα, αλλά αλίμονο,  στην θέση του δημάρχου ουδείς θα ήθελε να ήταν χθες.

Διότι τι την ήθελε την χαιρετούρα; Σημειολογικά, ήταν σκέτη απελπισία και…προσβολή!

Είναι δυνατόν να θεωρείς επιτυχία την συνάντηση αυτή όταν ο κ. Σαμαράς χαιρετά καθιστός τον δήμαρχο της Καλαμάτας;

Είναι δυνατόν να λένε οι κομματικοί και κομματάρχες ότι έλαβε το χρίσμα όταν δεν σηκώθηκε λεπτό να συνομιλήσει με τον δήμαρχο, παρά τον άφησε στο λιοπύρι να του μιλά για τα «προβλήματα της πόλης» για 5 λεπτά;

Στην εξωλεκτική επικοινωνία αυτό μεταφράζεται ως «βασιλικός χαιρετισμός».

Τι είδους ανανέωση προσδοκά από τούτο το σκηνικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Γιατί ανανέωση δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι κυρίως οι συμπεριφορές . Είναι μια νέα κουλτούρα. Είναι η θέληση να μπορείς να ενσωματωθείς στα νέα δεδομένα.

Τι άκρατος παλαιοκομματισμός είναι τούτος; Και τι επιδιώκει μετά από αυτήν την επικοινωνιακή ταπείνωση ο δήμαρχος της Καλαμάτας; Να γίνει Περιφερειάρχης με τις ευλογίες του Σαμαρά; Αυτό μπορεί να το πετύχει, πίνοντας γουλιά- γουλιά το δηλητήριο της δημόσιας κομματικής υποτέλειας.

Επειδή όμως τον παρακολουθώ, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος ο Νίκας. Και φάνηκε από το «άκεφο» και «υποτονικό» των μετέπειτα δηλώσεών του, έχω την αίσθηση πως κατάλαβε αμέσως πως πάνε να τον εγκλωβίσουν σε κάτι που ο ίδιος δεν πιστεύει. Δεν είναι έτοιμος ο Νίκας για υποψήφιος Περιφερειάρχης. Και μεταξύ μας, μετά από τα χθεσινά δεν γνωρίζουμε και αν το επιθυμεί.

Και εν τέλει τι ρόλο παίζει ο πρόεδρος του κόμματος , όταν έχει αφήσει να στήνονται τέτοιου είδους φιέστες , με την μορφή χρισμάτων; Είναι να απορεί κανείς.

Τζένη Σουκαρά

από morianews.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Τατούλης σώζει Νίκα και Καλαμάτα από τα σκουπίδια (έγγραφα)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Κοζομπόλη: 92 περιοχές της Μεσσηνίας αποκτούν τηλεοπτικό σήμα – Αναλυτική λίστα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ