Δήμος Καλαμάτας: Εκδήλωση μνήμης για τα 32 χρόνια από τους σεισμούς του 1986

/

Εκδήλωση μνήμης με την παρέλευση 32 ετών από τους σεισμούς του 1986 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κροντήρη και Νέδοντος.

Μετά την τέλεση τρισαγίου ο Δήμαρχος απέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στις τραγικές ημέρες των σεισμών πριν από 32 χρόνια, όταν θρηνούσαμε 22 νεκρούς, υπήρχαν εκατοντάδες τραυματίες και πάνω από 2.000 κτήρια κατεστραμμένα. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση κάθε χρόνο να θυμόμαστε τις τραγικές ώρες, για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια ή να προσπαθήσουμε να μην έχουμε αυτές τις καταστροφές, Να ετοιμαζόμαστε! Ο σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο, θα ξανάρθει, αυτό είναι βέβαιο και πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία».
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι πρέπει «να θυμόμαστε εκείνους οι οποίοι αγωνίστηκαν, με πρώτη την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με στελέχη από όλη την Ελλάδα, την Αστυνομία, το Στρατό. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε». Μάλιστα, ο Π. Νίκας επεσήμανε πως «ο Δήμος Καλαμάτας θα ετοιμάσει το μνημείο των πυροσβεστών και θα εγκαινιαστεί μέσα στο φθινόπωρο».
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη «στους εθελοντές – τον Ερυθρό Σταυρό πρώτα απ’ όλα – και χαίρομαι διότι το εθελοντικό κίνημα έχει τόσο μεγαλώσει στην πόλη και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε κακιάς στιγμής».
Ζήτησε, επίσης, «να θυμόμαστε ότι υπήρξαν άξιοι άνθρωποι, οι οποίοι βοήθησαν ώστε η πόλη να γίνει πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν. Οι Δήμαρχοι, με πρώτο τον τότε Δήμαρχο, τον κ. Μπένο, τα Δημοτικά Συμβούλια που με πνεύμα ομόνοιας έλυσαν τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε η πόλη» και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και συνεργασίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμας για περιφέρεια Πελοποννήσου και Τατούλη: Αυτή η συζήτηση δεν εξυπηρετεί κάτι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Στήριξη των δήμων με επιστημονικό προσωπικό και με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ