Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καλά Χριστούγεννα! «Από Δεκέμβρη και βλέπουμε» οι αποφάσεις Νίκα για το μέλλον του

«Από Δεκέμβρη και βλέπουμε», λέει τώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μεταθέτοντας τις ανακοινώσεις για το πολιτικό του μέλλον. Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στην Πελοπόννησο και από τη ΝΔ. Φεύγουν τρέχοντας ένας – ένας οι μνηστήρες μετά την άρνηση του …Οδυσσέα να υποκύψει στον εκβιασμό. 

Ένα βήμα πίσω κάνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς βλέπουν ξεκάθαρα ότι η στρατηγική της ρήξης με τον Πέτρο Τατούλη δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Από Δεκέμβρη και βλέπουμε…»

Χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι όσα είπε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε σχέση με τις επίσημες ανακοινώσεις για το πολιτικό του μέλλον. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, τον οποίο επιχειρούν συγκεκριμένα συμφέροντα να τον παρουσιάσουν ως το «αντίπαλο δέος» του κ. Τατούλη, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο του μνημόσυνου για τα θύματα του σεισμού της Καλαμάτας, σημείωσε ότι οι οριστικές του αποφάσεις θα ανακοινωθούν τα Χριστούγεννα! «Από τον Δεκέμβρη και βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, κάνοντας ακόμα ένα βήμα πίσω.

Η Νέα Δημοκρατία

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, πλέον, έχει καταλάβει ότι το ζήτημα της περιφέρειας, μπορεί να μετατρέψει το εσωτερικό της στην Πελοπόννησο σε πυριτιδαποθήκη. Έτσι, μετά τη σχετική εγκύκλιο που απέστειλε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής προς όλα τα στελέχη της ΝΔ, κορυφαία και μικρομεσαία, γίνεται προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει και να αποφευχθεί στο παρά ένα η οριστική ρήξη της ΝΔ με σημαντικά στελέχη της. στην Πελοπόννησο. 

Ο Τατούλης

Κομβικό σημείο των πιο πάνω εξελίξεων αποτελεί η πολιτική συμπεριφορά του Π. Τατούλη. Το γεγονός που έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τους «γαλάζιους» μνηστήρες της Περιφέρειας, σε αλλαγή στάσης είναι η στιβαρή απάντηση του Π. Τατούλη στον πολιτικό εκβιασμό, που επιχείρησαν να στήσουν τα παράκεντρα εξουσίας της Πελοποννήσου σε συνεργασία με συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ. Ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όταν του …ζητήθηκε από συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ να αποσύρει την υποψηφιότητά του, απάντησε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Έτσι, κατέρρευσε ο πολιτικός εκβιασμός και μαζί οι ελπίδες των μνηστήρων της περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι πίστευαν ότι θα διεκδικήσουν την …Πηνελόπη χωρίς την παρουσία του …Οδυσσέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ