Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Άδειασμα» Σαμαρά από τον Π. Νίκα – Αιχμές και κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία, για τον ίδιο και το πολιτικό του μέλλον, ο δήμαρχος Καλαμάτας δηλώνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης. Αιχμές και κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρότι μόλις χθες συμφώνησε για δύο έργα, προΰπολογισμού 315.000 ευρώ, στο Δημοτικό Σταδίο.

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Μεσσήνιου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, δεν χρηματοδότησε κανένα έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του δήμου Καλαμάτας, προχώρησε ο Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε για το ζήτημα των αθλητικών υποδομών της πόλης με αφορμή τη χρηματοδότηση δύο έργων από την τωρινή κυβέρνηση. Ο κ. Νίκας, αφού ολοκλήρωσε την αιχμηρή τοποθέτησή του (βλέπε πιο κάτω), ρωτήθηκε από το messiniapress για το αν η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή του κ. Σαμαρά, είχε επιφυλάξει καλύτερη τύχη για τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Απαντώντας ο κ. Νίκας είπε: «Όσον αφορά προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο είμαι εγώ δήμαρχος, παρότι είχε ζητηθεί, δεν είχαν δοθεί χρήματα για αθλητικές υποδομές. Έχουν δοθεί χρήματα για μια σειρά άλλα έργα, πολύ σημαντικά και τα έχω πει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατ’ επανάληψη. Δηλαδή, δεν θα γινόταν περιμετρικός δακτύλιος. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θυμόσαστε την ιστορία με προηγούμενους υπουργούς. Για τις αθλητικές υποδομές, όμως, αυτή είναι μια πραγματικότητα».

Η πολιτική συγκυρία

Η παραδοχή του κ. Νίκα, ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, όπως και οι προηγούμενες, όπως ο ίδιος είπε, δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ για τις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας, αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς ο κ. Νίκας εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ως υπερασπιστής του έργου της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Η δήλωση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Μεσσήνιου πρωθυπουργού έρχεται, δε, σε χρονική στιγμή κατά την οποία ο δήμαρχος Καλαμάτας εμφανίζεται να προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις της κριτικής, που έχει ασκήσει και κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να λάβει την ευλογία του βουλευτή Μεσσηνίας για το επόμενο πολιτικό του βήμα. Υπό αυτή την έννοια, η σημερινή δήλωση του κ. Νίκα αποκτά ξεχωριστή σημασία και δείχνει ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας ούτε έχει ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά, σε σχέση με ζητήματα της Καλαμάτας, ούτε έχει διάθεση να μην πει την αλήθεια. 

Αιχμές και κατά ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας, μιλώντας για το ίδιο θέμα, άφησε αιχμές και κατά της τωρινής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας: «Εγώ ξέρετε έχω το θάρρος να λέγω ευχαριστώ, εκ μέρους της πόλης, όταν υπάρχει μια χρηματοδότηση και όταν υπάρχει μια βοήθεια. Εκείνο, όμως, το οποίο δεν καταλαβαίνω είναι όλα αυτά, τα οποία διάβασα και άκουσα, σχετικά με την επίσκεψή μου στην Αθήνα. Θα αποκαταστήσω την αλήθεια. Πήγα και υπέγραψα μια προγραμματική σύμβαση, η οποία αφορά στην ανακατασκευή των wc του Δημοτικού Σταδίου. Ο προϋπολογισμός είναι 74.000 ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα πάρουμε 50% έκπτωση, άρα μιλάμε για ένα έργο της τάξεως των 30 με 35.000 ευρώ. Περί αυτού ομιλούμε, αυτό υπέγραψα χθες. Για έναν ιδιώτη μπορεί να είναι πολλά χρήματα, για το δημόσιο, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και κάποιο σοβαρό ποσό. Τί άλλο περιμένουμε; Δεσμεύτηκε ο υφυπουργός, σε ένα μήνα από τώρα, να υπογράψουμε μια άλλη προγραμματική σύμβαση για την πλήρη ανακατασκευή του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Θα πάρει και αυτό μια έκπτωση. Ομιλούμε περί αυτών των χρημάτων. Ασφαλώς, ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτά τα χρήματα. Αλλά το ύψος τους, για να είμαστε ξεκάθαροι, είναι αυτό. Για μια πόλη και για ένα δήμο, 100.000 περίπου κατοίκων, με 105 σχολεία και 25.000 περίπου αθλούμενους, με αθλητικές υποδομές άθλιες, του 1970. Δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα, που να έχει αυτό το επίπεδο υποδομών. Τα χρήματα, λοιπόν, που δίνονται από την κυβέρνηση είναι αυτά. Καμιά 35αρια χιλιάδες ευρώ, μετά την έκπτωση και 150 ή 200.000 ευρώ, μετά την έκπτωση, για το ταρτάν».

Τέλος, σε άλλο σημείο είπε ο κ. Νίκας: «Ας είναι καλά ο δήμος, ας είναι καλά οι δημότες, ας είναι καλά οι αθλητικοί παράγοντες και οι γονείς. Αυτή στηρίζουν τον αθλητισμό της πόλης. Ο δήμος Καλαμάτας τους τελευταίους μήνες έχει διαθέσει περί τα 2.000.000 ευρώ. Να κάνετε μια σύγκριση, του κεντρικού κράτους και του δήμου. 400.000 ευρώ περίπου η Τέντα και τα γήπεδα. Στα σφαγεία, στα Παλιάμπελα, στα Λέικα, το γήπεδο του Απόλλωνα, το γήπεδο του Ασπροχώματος, μετά το γήπεδο της Θουρίας. Όλα αυτά από το δήμο, δηλαδή από τους δημότες. Οι δημότες, οι παράγοντες των ομάδων και οι γονείς, αυτοί στηρίζουν τον αθλητισμό στην πόλη της Καλαμάτας. Επομένως, να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνουμε δηλώσεις του τύπου «τώρα ξεκινάει μια άλλη εποχή». Χρήματα του λαού διαχειριζόμαστε όλοι, αλλά το λέγω με παράπονο. Σε αυτή τη μεγάλη πόλη, με τη τόση νεολαία, μόνο οι δημότες οι γονείς και οι παράγοντες στηρίζουν την αθλητική της πορεία. Αν αλλάξουν τα πράγματα, εδώ είμαστε, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας με τον τρόπο που πρέπει. Αυτό ποτέ δεν το αρνηθήκαμε».

Διάβασε και αυτό: Αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας με χρηματοδότηση 315.000 ευρώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ