Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δήμος Καλαμάτας: Το «φάντασμα» των σκουπιδιών πλανάται πάνω από την πόλη

Έληξαν οι δίμηνες συμβάσεις των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Καλαμάτας. Δεν έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ. Το Σαββατοκύριακό το πρώτο «τεστ» για την πόλη.

Τη μεγάλη μείωση των υπαλλήλων της καθαριότητας θα κληθεί να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή της Καλαμάτας τις επόμενες μέρες, καθώς έληξαν οι δίμηνες συμβάσεις, που είχαν συναφθεί το προηγούμενο διάστημα, στον τομέα της καθαριότητας. Πρακτικά, η λήξη των εν λόγω συμβάσεων σημαίνει ότι το προσωπικό του δήμου Καλαμάτας, το οποίο απασχολείται με την αποκομιδή των απορριμμάτων, θα μειωθεί δραματικά. Οι επιπτώσεις της έλλειψης προσωπικού αναμένεται να είναι άμεσες, δεδομένου ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατον να μαζευτούν τα σκουπίδια από ολόκληρη την Καλαμάτα εγκαίρως.

Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης»

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και προκειμένου να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους η δημοτική και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, έχουν επεξεργαστεί έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος. Συγκεκριμένα, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα αλλάξει το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων σε μια προσπάθεια το μόνιμο προσωπικό να διατεθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατόν τα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των προσλήψεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες θα επιλύσουν το ζήτημα σε μόνιμη βάση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ