Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κίνημα Αλλαγής και περιφερειακές εκλογές

Είναι γνωστό ότι με το ν.3852/2010 η αυτοδυναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου θέσπισε τον Καλλικράτη και για πρώτη φορά την αιρετη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ομόφωνα η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ έδωσε 12 χρίσματα στις αντίστοιχες αιρετές Περιφέρειες και για την Πελοποννησο, την στήριξη της στον ανεξάρτητο συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.

Από αυτούς στις εκλογές του 2010 εξελέγησαν οι περισσότεροι, ανάμεσα τους και ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ, κατακτώντας μάλιστα την προεδρία της ΕΝΠΕ με τον Γ. Σγουρό.

Στις εκλογές του 2014 επανεξελέγησαν μόνον οι Κατσιφάρας στην Δυτική Ελλάδα, ο Αρναουτάκης στην Κρήτη και ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ στην Πελοπόννησο, ο οποίος παρά την στήριξη που είχε από την ΝΔ του Σαμαρά, εξακολούθησε να απολαμβάνει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών και στελεχών του, παρά την έντονη προσπάθεια του συνδυασμού του Γιώργου Δέδε να πάρει αυτός την στήριξη τους. Η μετέπειτα βέβαια πορεία του να παραιτηθεί από Π.Σ. και να γίνει γεν. γραμματέας στο ΥΠΕΧΩΔΕ δικαίωσε αυτούς που του αρνήθηκαν την στήριξη.

Σήμερα εν όψει των περιφερειακών εκλογών του 2019, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ως κεντρική επιλογή και σωστά, εχει την αυτόνομη κάθοδο σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Μια εκεί που έχεις εκλεγμένους δικούς σου η συνεργαζόμενους Περιφερειάρχες και μια εκεί που είναι στην αντιπολίτευση. Και εκεί βέβαια που δεν έχεις Περιφερειάρχες, είναι εύκολο και ψάχνεις για αυτόνομη κάθοδο είτε με τα παλιά είτε με νέα πρόσωπα.

Είπαμε παραπάνω ότι από τους Περιφερειάρχες που στήριξε το ΠΑΣΟΚ το 2010, εξακολουθούν να υπάρχουν οι Κατσιφάρας Αρναουτάκης και Τατουλης.

Και για μέν τους δύο πρώτους το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει καταλήξει και σωστά, στην επαναστήριξή τους, ανεξάρτητα αν σήμερα δηλώνει ότι θα τους στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Τατουλη που ειδικά μόνον αυτόν στήριξε το 2010 ως ανεξάρτητο υποψήφιο, φαίνεται ότι υπάρχει σιωπηρή απόρριψη της στήριξης του, χωρίς να έχει γίνει μεχρι σήμερα καμία αποτίμηση της τότε επιλογής μας.

Με μια πλειάδα συντρόφων Π.Σ. την πρώτη θητεία και με ένα μειωμένο για ευνόητους λόγους άλλα αξιόλογο αριθμό και στην τωρινή θητεία, η παράταξη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ, έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο, το οποίο στο ενδεχόμενο της μη στήριξης του, το απεμπολούμε χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο.

Ιδιαίτερα αυτήν την συγκυρία που για κάποιους δικούς της λόγους, η ΝΔ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την στήριξη της που είχε δώσει το 2014 στον Τατουλη. Και μόνο αυτό το γεγονός είναι ένας επιπλέον λόγος, να συνεχισθεί η στήριξη προς τον νυν Περιφερειαρχη, η οποία ξεκίνησε από το 2010, όταν η ΝΔ είχε υποψήφιο τον Δημήτρη Δρακο.

Θεωρώ οτι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πρέπει να κάνει την αποτίμηση της συνεργασίας που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια από το 2010 με την Περιφερειακή αρχή του Π. Τατουλη, η οποία κατά την γνώμη μου στο ισοζύγιο της είναι θετικό.

Πέρα από τις θεσμικές θέσεις που κατέχουν ως αντιπεριφερειάρχες και πρόεδροι ΠΕ.ΣΥ. μέλη και στελέχη μας, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2015 δείχνει την θετική συμβολή της Περιφέρειας μας στο αποτέλεσμα της εκλογής των τριών βουλευτών σε όλες τις τριεδρικες εκλογικές περιφέρειες της Πελοποννήσου (Αργολίδα Αρκαδία Λακωνία), τις οποίες ως γνωστόν τις κερδίζουν τα τρία πρώτα κόμματα του Νομού.

Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ ήλθε 4ο κόμμα πανελλαδικά, η τρίτη θέση στην Πελοπόννησο ήταν καθαρή επιτυχία. Τυχαίο; Δεν νομίζω για όσους ξέρουν από πολιτική.

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι το θέμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη στη Πελοπόννησο, πρέπει να εξετασθεί ως συνέχεια του 2010 με τα γνωστά κατά την γνώμη μου θετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

Αυτονόητο νομίζω είναι και πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα, μια συνάντηση των στελεχών μας που από το 2010 συνεργάζονται με τον Πέτρο Τατουλη και της ηγεσίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, πριν καταλήξουν στην τελική τους απόφαση για την Πελοπόννησο.

του Γιάννη Αργυράκη 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ