Προχωρούν οι διαδικασίες για την μετατροπή της 120 ΠΕΑ σε κέντρο αεροπορική εκπαίδευσης

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της καναδικής εταιρείας, η οποία έχει καταθέσει πρόταση για την αξιοποίηση και μετατροπή της 120 ΠΕΑ σε κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η συνάντηση του κ. Νίκα με τα στελέχη της εταιρίας «επικεντρώθηκε στο υπό υλοποίηση κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης, στην Καλαμάτα».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα με το Canadian Commercial Corporation (CCC) για την αντιγραφή του καναδικού συστήματος εκπαίδευσης πιλότων, ώστε αυτό να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να εφαρμοστεί ως μια ολιστική πρόταση.

To Canadian Commercial Corporation επί της ουσίας είναι το αντίστοιχο των αμερικανικών προγραμμάτων FMS, καθώς η συμφωνία θα λάβει διακρατικό χαρακτήρα και ο θεσμός αυτός είναι υπεύθυνος από την πλευρά των Καναδών να διεκπεραιώσει την υπόθεση. Μια πιθανή συνεργασία των δύο πλευρών, της ελληνικής και της καναδικής, θα βασίζεται σε διακρατική συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει την σωστή και ομαλή υλοποίηση του καναδικού εκπαιδευτικού προγράμματος-πρόταση στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται το ζήτημα αυτό έχει λάβει την πρέπουσα προσοχή από την Ελλάδα αφού πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, ελληνική αποστολή επισκέφτηκε το πιστοποιημένο στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, Κέντρο Πτητικής Εκπαίδευσης (NATO Flying Training Center – NFTC).

Εκεί ενημερώθηκε για τον τρόπο, τα μέσα και τις διαδικασίας που χρησιμοποιούνται στο κέντρο αυτό από την καναδική εταιρεία CAE, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της αεροπορικής εκπαίδευσης με 71 χρόνια εμπειρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Καναδοί προτείνουν στην Ελλάδα την εφαρμογή ενός ολιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος αναλαμβάνοντας την παροχή εκπαίδευσης στους Έλληνες πιλότους στην Καλαμάτα, αλλά και τη δυναμική είσοδο του πιστοποιημένου στα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα, κέντρου πτητικής εκπαίδευσης που θα δημιουργήσουν και θα αναλάβουν να λειτουργήσουν, στη διεθνή αγορά αεροπορικής εκπαίδευσης, η οποία παρουσιάζει τεράστια ζήτηση..

Η πρόταση των Καναδών περιλαμβάνει την υποστήριξη, συντήρηση και αξιοποίηση των ελικοφόρων εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας T-6A Texan II ώστε να αυξηθεί σε αποδεκτά επίπεδα η διαθεσιμότητά τους και η αποτελεσματικότητα τους.

Φυσικά τα αεροσκάφη θα συνεχίσουν να ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία, όμως οι Καναδοί θα αναλάβουν την υποστήριξη των συγκεκριμένων αεροσκαφών επαναφέροντας την διαθεσιμότητα τους σε υψηλό επίπεδο.

Το άλλο τμήμα της καναδικής πρότασης – που είναι και το σημαντικότερο – περιλαμβάνει την μεταφορά στην Καλαμάτα αριθμού αεροσκαφών τύπου Μ-346 της ιταλικής Aermacchi, εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών στον κόσμο, τα οποία επίσης οι Καναδοί θα είναι υποχρεωμένοι να συντηρούν, να διατηρούν διαρκώς σε πτητική κατάσταση, να α υποστηρίζουν και να τα αξιοποιήσουν για την εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και των διεθνών πελατών του κέντρου.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σεισμός 5 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Κομισιόν εργάζεται για μια συμφωνία στο Brexit αλλά και για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις καταγγελίες εναντίον αντιδημάρχου: Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά απρεπής συμπεριφορά και γι’ αυτό πήρα τις ανάλογες αποφάσεις

Στο ζήτημα των καταγγελιών των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με χειροδικία αντιδημάρχου σε υπάλληλο του Δήμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας,

Καταγγελία Τζαμουράνη για χειροδικία αντιδημάρχου εναντίον υπαλλήλου του δήμου Καλαμάτας – «Η αντιπολίτευση υιοθετεί φήμες και εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα» απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Για χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Οχημάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας πρόεβει σε απαράδεκτη ενέργεια βίας εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου των συνεργείων του Δήμου»

Με αφορμή τις αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων του δήμου Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει αντιδήμαρχο για

Δείτε επίσης