Ο Σαμαράς «κλειδώνει» τον Παναγιώτη Νίκα στην αβεβαιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

/

Ως «κλεισμένη» εμφανίζεται η υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Επιβεβαίωση και από το περιβάλλον του Παναγιώτη Νίκα. Ο ρόλος και ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά. Τα πολιτικά ανταλλάγματα του Π. Νίκα. 

Τελειωμένο φαίνεται ότι είναι το ζήτημα της υποψηφιότητας του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς όλες οι πληροφορίες, ακόμα και από το στενό περιβάλλον του κ. Δημάρχου, συντείνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Υπέκυψε στις πιέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νίκας αναγκάστηκε να πει το «ναι» στην υποψηφιότητα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς η πίεση που του ασκήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν ασφυκτική. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις του δημάρχου Καλαμάτας,χρειάστηκε ένας αγώνας δρόμου, καθώς ο κ. Δήμαρχος είχε θέσει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, όπως το να μην είναι υποψήφιος ο κ. Τατούλης, τα οποία όμως δεν ικανοποιήθηκαν. 

Ο ρόλος Σαμαρά

Κομβικό ρόλο στην κατάληξη της υπόθεσης της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θέλει διακαώς να αποχωρήσει ο κ. Νίκας από το δήμο Καλαμάτας. Στόχος του κ. Σαμαρά, είναι ο δήμος Καλαμάτας να περάσει σε πρόσωπο της δικής του επιλογής, κάτι που με την παρουσία του νυν δημάρχου ήταν αδύνατον.

Από την άλλη πλευρά, η επιμονή του κ. Σαμαρά να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ένας ορκισμένο εχθρός του, όπως ο Π. Νίκας, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον βουλευτή Μεσσηνίας, στην προσπάθειά του να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο παραδοσιακά είναι απέναντί του. Είναι σαφές, ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα ο Αντώνης Σαμαράς, είναι να σπρώξει τον Παναγιώτη Νίκα σε ένα επισφαλές πολιτικό περιβάλλον, το οποίο, όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή, κάθε άλλο παρά ευοίωνο είναι για τον νέο «γαλάζιο» υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Τα ανταλλάγματα Νίκα

Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος είναι εξαιρετικά έμπειρος, έχει έγκαιρα εντοπίσει τη δυσκολία του εγχειρήματος της υποψηφιότητάς του στη περιφέρεια Πελοποννήσου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή ακριβώς ο κ. Νίκας γνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να ηττηθεί, έχει ζητήσει τη διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση ήττας του θα αξιοποιηθεί σε πιθανό κυβερνητικό σχήμα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει στα πολιτικά πράγματα. Οι ίδιες πληροφορίες, δε, σημειώνουν ότι αυτή η διαβεβαίωση έχει δοθεί ήδη στον κ. Νίκα και εκείνο που απομένει είναι επιβεβαιωθεί ή όχι στην πράξη…

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας – Παρέμβαση της Πυροσβεστικής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Κοζομπόλη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για ζημιές και εξισωτική αποζημίωση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ