Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε το μεσημέρι συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του τρίτουυ μνημονίου και ιδιαίτερα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα της χώρας, υπό το φώς των έντονων αναταράξεων στις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο.

Μετά τη συνάντηση η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος χωρίς την κοινωνική αναταραχή μαζικών πλειστηριασμών» και ανέφερε πως «παρά το αφήγημα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην οικονομία υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας». «Η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια δανεισμού είναι απαγορευτικά, το τραπεζικό σύστημα δοκιμάζεται. Καθώς υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και η κυβέρνηση δεν μπορεί» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη δημιουργία μίας μορφής bad bank που θα διαχειρισθεί τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών είναι απόλυτα επίκαιρη.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Πέρα από τις μεγάλες κουβέντες περί καθαρής εξόδου, εδώ κρίνονται τώρα τα πράγματα. Τους άκουσα να λένε για κερδοσκόπους που παίζουν με τις ελληνικές τράπεζες. Σας θυμίζω ότι όταν επί των ημερών τους γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες, τους είχαμε προειδοποιήσει ότι με τον τρόπο αυτό δίνουν σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και τη διοίκηση σε κερδοσκοπικά funds. Ούτε τότε μας άκουσαν».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι το καίριο ερώτημα είναι αν είναι σε θέση οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία και τι γίνεται με τα κόκκινα δάνεια, που αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημά τους. «Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι να προχωρήσει σε μπαράζ πλειστηριασμών όχι μόνο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά και στους φτωχούς ανθρώπους, που θα χάνουν καθημερινά τα σπίτια τους; Καταθέσαμε πρόταση ειδικά και για τα επιχειρηματικά δάνεια και τη δημιουργία μίας bad bank. Συζητιέται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη. Θα συζητηθεί και στη χώρα; Θα λυθεί κανένα πρόβλημα πριν να είναι αργά;» υπογράμμισε.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Συναγερμός» στο περιβάλλον Σαμαρά – Νίκα για την υποψηφιότητα στο δήμο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, Φραν-Βάλτερ Στάινμαϊερ, στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ