Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Αντώνης …καβάλησε τον Κυριάκο: Επίδειξη δύναμης του πρώην αρχηγού της ΝΔ από την Καβάλα

Αρχηγική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στην Καβάλα. Έθεσε τα ιδεολογικά όρια της Νέας Δημοκρατίας και έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός της παράταξης, στην οποία πρόεδρος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

H ακραία δεξιά ρητορική, με αιχμή το Σκοπιανό και το μεταναστευτικό και η επιμονή στην οικονομική συνταγή της κυβέρνησης του 2012 – 2015, αποτελούν το ιδεολογικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία. Το συγκεκριμένο πλαίσιο το έθεσε ο Αντώνης Σαμαρά, μιλώντας την Κυριακή στην Καβάλα, δείχνοντας οτι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ είναι αυτός.

Μεταναστευτικό – Σκπιανό

Ο κ. Σαμαρά έδωσε τον ιδεολογικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και το Σκοπιανό. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το μεταναστευτικό επέμεινε να χρησιμοποιεί τον όρο «λαθρομετανάστες» και σημείωσε ότι οι μετανάστες «πέρασαν από την Ελλάδα μαζικά το 2015 και αποσταθεροποίησαν ολόκληρη την Ευρώπη». Εμείς, είπε συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς «τα σύνορα τα κρατάγαμε κλειστά! Κι όσους κατάφερναν να περάσουν τους μαζεύαμε, κι εφ’ όσον ήταν λαθρομετανάστες τους κλείναμε στην Αμυγδαλέζα. Όπου δεν τους πείραζε κανείς, ούτε πείραζαν κι αυτοί κανένα. Και μετά από λίγο έφευγαν για την πατρίδα τους. ​Ούτε έδερναν, ούτε σκότωναν, ούτε βίαζαν τους συμπατριώτες τους. Κι όταν γύριζαν στην πατρίδα τους, έφτανε εκεί το μήνυμα ότι η πύλη εισόδου της Ελλάδας ήταν κλειστή».

​Σε σχέση με το Σκοπιανό ο κ. Σαμαράς επανέλαβε οτι η ΝΔ «δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία. ​Ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση» και προσέθεσε ότι «αν επικυρωθεί τελικά από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κι όσων πρόθυμων συνεργαστούν μαζί του, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ήδη σχεδόν τετελεσμένο! Αλλά μέχρις εκεί… Όλες οι υπόλοιπες, οι πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν. Οι επόμενες Ελληνικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν – αργά ή γρήγορα -να αποδεσμευτούν αναπόφευκτα από αυτές». 

Ο Πατριωτισμός 

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς οριοθέτησε ακόμα περισσότερο το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας για τον «πατριωτισμό που γίνεται ξανά επίκαιρος παντού». «Μόνο λαοί που είναι υπερήφανοι γι’ αυτό που είναι» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός «μπορούν να κάνουν άλματα. Όχι οι επαγγελματίες απάτριδες! Όχι οι ιδεοληπτικοί εθνομηδενιστές, που μισούν όλες τις πατρίδες. Ακόμα και τη δική τους». Ακολούθως προσέθεσε ο κ. Σαμαράς: «Ο Πατριωτισμός είναι προϋπόθεση για να σταθεί η Δημοκρατία. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αλλά σε μας εδώ, το προβλέπει και το Σύνταγμά μας: Το ακροτελεύτιο άρθρο του, το 120, το παλαιότερο 114, επιτάσσει ότι η τήρηση του παρόντος – δηλαδή του δημοκρατικού Συντάγματος – επαφίεται που; ​Στον Πατριωτισμό των Ελλήνων».

Οικονομία

Το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ και στον τομέα της οικονομίας καθόρισε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα …επιτεύγματα της κυβέρνησής του, επιμένοντας στο succes story. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε οτι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα ακολουθήσει τα χνάρια της δικιάς του. «Εμείς μειώσαμε θεαματικά τα ελλείμματα φροντίζοντας ταυτόχρονα να μειώνουμε και τους φόρους και τις εισφορές! Κι επιμένω σε αυτό, διότι αυτό ακριβώς υπόσχεται να κάνει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις εκλεγεί. Τον ρωτάνε πώς θα το κάνει; Η απάντηση είναι απλή. Το ξανακάναμε το 2012-14 και πέτυχε. Κι έτσι μπορεί να γίνει ξανά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ