Νίκας: Aνακάλυψε τον «καλό» Σαμαρά, τον «κακό» Τατούλη και την «ανίκανη» κυβέρνηση!

Επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema.gr. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας σημείωσε: «Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τα θέματα της περιφέρειας. Και ειλικρινά με θλίβει διότι η Πελοπόννησος μοιάζει εγκαταλελειμμένη, ενώ είναι η περιφέρεια με τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλες τις άλλες της χώρας. Η ανεργία καλπάζει, στις απορροφήσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ο τόπος μας συνεχώς συρρικνώνεται ακόμη και δημογραφικά. Το μόνο στο οποίο έχει «επιτύχει» ο κ. Τατούλης είναι στα μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις και στην αναποτελεσματικότητά του σε όλους τους τομείς, που προσπαθεί να αποκρύψει με πλεόνασμα προπαγάνδας. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κραυγαλέας αποτυχίας του είναι, χωρίς άλλο, το εσωτερικό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου που παραμένει το χειρότερο της χώρας μας. Και σας τα λέω όλα αυτά με μια 25ετή, πια, πείρα στην αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, αντινομάρχης και επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας».

Κωλοτούμπα για Σαμαρά

Στην ίδια ιστοσελίδα ο κ. Νίκας μίλησε και για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Νίκας ξεχνώντας όσα έχει πει στο παρελθόν για τον κ. Σαμαρα …φιλοτεχνεί την αγιογραφία του, ενώ εξαπολύει επίθεση και εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Στην πολιτική κάποιες διαφωνίες συχνά διογκώνονται από τον Τύπο. Kαι επειδή πολλά έχουν γραφεί, θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, καθώς όλοι τελικά κρίνονται από τις πράξεις τους και το έργο που αφήνουν πίσω τους: Είναι λίγοι οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα που άφησαν τη χώρα μας καλύτερη απ’ ό,τι την πήραν. Και ως Μεσσήνιος, είμαι πραγματικά ευτυχής που ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Θα έλεγα μάλιστα ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία υπήρξε ευεργετική σε πολλούς κρίσιμους τομείς της χώρας μας και όχι μόνον στην οικονομία, κάτι που όλοι πια αντιλαμβάνονται μετά την καταστροφική τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και βέβαια στην εμπέδωση ενός κλίματος ευταξίας και ασφάλειας. Και ειλικρινά χαίρομαι, διότι το έργο που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζεται πλέον κάθε μέρα ολοένα και από περισσότερους Έλληνες». Επίσης προσθέτει ότι οι σχέσεις είναι καλές «κι έτσι εύχομαι να είναι πάντα» συμπληρώνοντας ότι «ακόμη και οι εξελίξεις στην ΕΡΤ δικαιώνουν πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά μετά τα τελευταία γεγονότα και την αλληλλοσφαγή των φατριών που εγκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιομέγαρο για να στήσει ένα πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας».
Αναφορικά με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρει ότι θα αποδειχθεί καταστροφική για την αυτοδιοίκηση. «Θα παραλύσει τη λειτουργία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθώς πολύ δύσκολα θα προκύπτουν πλειοψηφίες, ακόμη και για ελάσσονος σημασίας αποφάσεις. Η ψήφιση του Κλεισθένη από το ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την αμιγώς κομματική του στόχευση να ελέγξει την αυτοδιοίκηση ακόμη και ως μειοψηφία. Και δυστυχώς προβλέπω ότι θα αποδυναμώσει την αυτοδιοίκηση ως θεσμό. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαία την επιλογή αυτή. Δυστυχώς η Αριστερά ποτέ και πουθενά δεν αγάπησε και δεν προώθησε την αυτοδιοίκηση ως θεσμό γνήσιας έκφρασης των τοπικών κοινωνιών. Ο,τι δεν ελέγχει πλήρως η αριστερά, διαχρονικά προσπαθεί να το αποδυναμώσει και εντέλει να το καταστρέψει».

Ανακοινώνεται τη Δευτέρα

Στο νομό Κορινθίας θα περιοδεύσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην Κορινθία θα παρευρεθεί και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ενδεχομένως να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητα Νίκα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιστορικό «διπλό» για τον Προμηθέα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Δημήτρης Πτωχός υποψήφιος στην Καλαμάτα με τις …ευλογίες Σαμαρά και Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ