Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έκπληξη κυβερνητικών στελεχών από την ξαφνική μεταστροφή του Παναγιώτη Νίκα

Την έκπληξη στελεχών της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, περί «καταστροφικής τετραετίας». «Άλλα μας έλεγε εμάς» δηλώνουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν κυβερνητικά στελέχη από τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας για το έργο της κυβέρνησης. Μάλιστα, αρκετά μέλη της κυβέρνησης δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για το δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό και σε δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και σε ιδιωτικές κουβέντες, εκθείαζε το έργο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι  δήμαρχος Καλαμάτας χθες, μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema.gr, σημείωσε ότι η τετραετία της τωρινής κυβέρνησης είναι καταστροφική, ενώ αποθέωσε την κυβερνητική θητεία του Αντώνη Σαμαρά!

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις του κ. Νίκα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν συνεργαστεί με το δήμαρχο Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια, δηλώνουν ότι η εικόνα που είχαν αποκομίσει από τον κ. Νίκα ήταν τελείως διαφορετική. «Άλλα μας έλεγε εμάς» δηλώνει χαρακτηριστικά στο messiniapress κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο έχει συνεργαστεί με το δήμαρχο Καλαμάτας για σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη. Μάλιστα, το ίδιο στέλεχος της κυβέρνησης, μεταφέροντας την εικόνα που είχε «περάσει» ο κ. Νίκας όλα τα προηγούμενα χρόνια, μιλά για έναν αυτοδιοικητικό, ο οποίος ήταν θετικός στο έργο της κυβέρνησης, ενώ για τον κ. Σαμαρά εντελώς αρνητικός.

Τα κυβερνητικά στελέχη, ουσιαστικά, επιβεβαιώνουν την εικόνα που υπήρχε και στη Μεσσηνία, όπου ο κ. Νίκας εμφανίζονταν, ακόμα και δημόσια, φιλικά διακείμενος στην κυβέρνηση. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που ο κ. Νίκας έχει πει «ευχαριστώ» στην κυβέρνηση για το έργο της στο δήμο Καλαμάτας. Σημειώνεται, δε, προκειμένου να φανεί το μέγεθος της «μετάλλαξης» του κ. Νίκα, ότι τα «ευχαριστώ» του στην κυβέρνηση ήταν τόσα πολλά, που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, η ανάγκη του κ. Νίκα να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εμφανές ότι τον αναγκάζει τώρα να υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική ρητορική. Έτσι, στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης, την οποία μέχρι χθες αποθέωνε και αποθεώνει τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο θεωρούσε, μέχρι χθες, έναν κακό πρωθυπουργό.

Κεντρική φωτογραφία: Από την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Τζανακόπουλου στο δημαρχείο της Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης ο κ. Νίκας είχε δηλώσει ότι ο κ. Τζανακόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους κυβερνητικούς εκπροσώπους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ