Παρουσία Ιερώνυμου οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

/

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Πύλο η 191η Επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε, Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων, κατάθεση στεφάνων, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Στη συνέχεια, ενώπιον των Αρχών πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Αμέσως μετά, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, ο Δήμαρχος, Δ. Καφαντάρης, βράβευσε με το Μετάλλιο του Δήμου τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 190 έτη από την ίδρυσή της, ενώ ο Δήμος Πύλου – Νέστορος αδελφοποιήθηκε με το Δήμο Ύδρας.

O Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, οι Βουλευτές Π. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Η ομιλία Τατούλη

Τη συνένωση των διαφορετικών δυνάμεων σε ένα κοινό ζητούμενο και ένα κοινό σκοπό, με πίστη στον άδολο πατριωτισμό, έθεσε ως το διαχρονικό διακύβευμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε κατά την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.

«Αυτή την αρχή υπηρετούμε με ακλόνητη πίστη και συνέπεια. Αυτή την πίστη εμπιστεύονται και επιβραβεύουν οι πολίτες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε «ξέρουμε την ιστορία μας και τη θέση της Πελοποννήσου σε αυτή. Ξέρουμε ότι η Πελοπόννησος θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη της χώρας και εργαζόμαστε σκληρά για αυτό. Παραμένουμε συνεπείς στην παρουσία μας, με αξιοπιστία, με δυναμική, εμπιστευόμενοι πάνω απ’ όλα τους πολίτες, την ανεξάρτητη φωνή τους, το ελευθερόφρονο πνεύμα τους και την αστείρευτη δύναμή τους».

Ο κ. Τατούλης στην ομιλία του επεσήμανε ιδιαίτερα την κινητήρια δύναμη που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ελλάδας, που δεν ήταν άλλη από το άσβεστο πάθος των Ελλήνων για ελευθερία.

«191 χρόνια μετά τιμούμε μια ιστορική και ένδοξη στιγμή για την πορεία του Έθνους και του τόπου μας. Τιμούμε την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυρίνου, μια ιστορικής και ένδοξης συνάντησης των Μεγάλων Δυνάμεων με το μαχόμενο Ελληνισμό. Μιας συνάντησης που έλαβε χώρα στο έδαφος της Πελοποννήσου. Μιας συνάντησης που καθόρισε την πορεία της Ελλάδας. Η Πελοπόννησος υπήρξε το σημείο συνάντησης. Αυτή σηματοδότησε την αρχή από τη Μάνη στις 17 Μαρτίου 1821 αλλά και το τέλος του Αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου» ανέφερε ακόμη στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο Πρωτόκολλο της Πετρούπολης και στη Συνθήκη του Λονδίνου που προετοίμασαν τις εξελίξεις που οδήγησαν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, αλλά και στη στάση των διεθνών παραγόντων σε σχέση με τον αποτέλεσμά της.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται εξελίξεις για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κάρφωσε» τον Π. Νίκα ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ