Μεσσηνία: Μειωμένη και κακής ποιότητας η φετινή ελαιοπαραγωγή – Χαμηλά και οι τιμές

30 Οκτωβρίου 2018

Απογοητευτικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας, που αφορά την Κορωνείκη ποικιλία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ποιότητα της φετινής ελαιοπαραγωγής, αλλά και η ποσότητα είναι κατώτερη των περασμένων ετών ως αποτέλεσμα του δάκου, αλλά και των καιρικών φαινομένων, τα οποία δεν επέτρεψαν την ομαλή ανάπτυξη του ελαιοκάρπου.

Απογοητευτική ήταν η παραγωγή και του μαυρολίσιου λαδιού, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μείωση της παραγωγής που ξεπερνά το 40%.

Τιμή

Όσον αφορά στην τιμή του προϊόντος αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στα 3 ευρώ στη Μεσσηνία, μόνο για τα «καλά» λάδια, ενώ οι ποσότητες που είναι υποβαθμισμένες πωλούνται κάτω από 3 ευρώ.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπουργείο Εσωτερικών: 1.500.000 ευρώ σε δήμους της Μεσσηνίας για έργα αγροτικής οδοποιίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

6.474 ακίνητα νοικιάζονται με βραχυχρόνια μίσθωση στην περιφέρεια Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σχέδιο καταπολέμησης εντόμου που ανήκει στους επιβλαβείς οργανισμούς της ΕΕ: Ποιες περιοχές της Μεσσηνίας είναι στην «προσβεβλημένη ζώνη» και ποιες στη «ζώνη ασφαλείας»

Ανακοίνωση, για την έκδοση του Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού Spodoptera frugiperda, εξέδωσε η

Αντίστροφη μέτρηση για το Μιναγιώτικο φράγμα: Αρχές Ιουνίου οι δεσμευτικές προσφορές του ΣΔΙΤ των 145.000.000 ευρώ

Σε φάση εξελίξεων εισέρχεται το ζήτημα της κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος. Συγκεκριμένα, η περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (23/5) ότι

Δείτε επίσης